6 Mayıs 2020 Çarşamba

“Erdoğan, tabanındaki erimeye karşı CHP’yi tasfiye etmek istiyor”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, tabanındaki erimeye karşı partisini sanal düşman ilanına çalıştığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “CHP’yi tasfiye edecekmiş. Kendi tasfiyesini hazırlıyor bunu söyleyerek” dedi.

BOLD – Gazeteduvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidar tabanında erime olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bunu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gördüğünü kaydetti. “Erimenin önüne geçmesi lazım. Bunun için sanal düşman yaratılmalı. Düşman olarak CHP’yi görüyor” diye konuştu.

ATEŞ OLSAN CÜRMÜN KADAR YER YAKARSIN

Erdoğan ve yapılandırdığı kurumların CHP’ye yönelik kampanya açacaklarını iddia ederek şunları ifade etti: “Bundan hiçbir endişem yok. CHP’yi tasfiye edecekmiş. Kendi tasfiyesini hazırlıyor aslında, bunu söyleyerek. Faik Bey’in (Öztrak) dediği gibi, ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.” İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bazı satır başları:

İŞSİZLİK VE YOKSULLUKLA İLGİLİ STRATEJİ YOK

Koronavirüs salgın süreci doğru yönetildi mi?

Süreçte en temel eksiklik, devleti yönetenlerin stratejilerinin olmaması. İkincisi, ciddi işsizlik çıkacak. Bu konuda strateji var mı? Yok. Üçüncüsü işsizlikle yoksulluk çıkacak. Bunla ilgili strateji var mı? Yok.

YALNIZ BİZİ DEĞİL TORUNLARIMIZI DA BORÇ BATAĞINA SOKTULAR

Dolar 7 lirayı geçti. İşsizlik artıyor. Ekonomik tablonun altından kalkılabilecek mi?

Ülkeyi 18 yıl yöneteceksiniz, sonunda ekonomiyle ilgili kararları, Londra’daki bir avuç tefeci verecek. Faize karşı olduğunu söyleyip en yüksek faizi ödeyenler. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik ordusunu ortaya çıkaranlar. Sadece bizi de değil, torunlarımızı da en yüksek borç batağı ile karşı karşıya bırakan siyasal iktidar. Eğer Trump’ın bir telefonu ile papazı serbest bırakıyorsa arkasında ekonomi yatıyor, başka şey değil.

EN PAHALI VE MODERN HURDALIK S-400’LER

Şimdi S-400’lerin aktive edilmemesi konusu var.

S-400’leri aktive etmeyecekler. Bunu ekonomiye dayanarak söylüyorum. Nisan’da aktive edileceği söylendi. En yetkili kişi kimdi? Erdoğan! Neden erteliyorlar? Dünyanın en pahalı ve en modern hurdalığına sahip olacağız. 2.5 milyar dolar.

GENELKURMAY VE DİYANET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Diyanet İşleri Başkanı’nın hutbesiyle ilgili tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamaları konusunda açıklama yapmamaya özen gösteriyoruz. İki kurumun sıcak siyasette olmaması lazım. Sayın Mehmet Görmez veBardakoğlu’nun bu konuda açıklamaları var, son derece makul ve doğru açıklamalar.

Bilim Kurulu Üyesi Çelik koronayı iyileştiren tedaviyi açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder