8 Mayıs 2020 Cuma

TMMOB’den sosyal medya eylemi: #TMMOByeDokunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oda ve baro yönetimlerine müdahale etme hazırlığı sürerken sivil toplum da sosyal medyada harekete geçti. #TMMOByeDokunma etiketiyle kampanya başlatıldı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meslek odalarının yapısını değiştirmeyi hedefledikleri yönündeki açıklamasına Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tepki gösterdi. Birlik, hükumetin bu girişimine karşı sosyal medya kampanyası başlattı. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın nefret söylemi içeren sözlerini kınadığı için Ankara Barosunu hedefe koymuş, baro ve meslek odalarına müdahale etmeyi planladıklarını açıklamıştı.

TMMOB da bunun üzerine #TMMOByeDokunma etiketiyle sosyal medya kampanyası başlatarak Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda kararlıyız.”

#TMMOByeDokunma etiketi kısa süre içerisinde Twitter’ın Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. Eyleme çok sayıda kişi, meslek örgütü ve sendikadan destek geldi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder