6 Mayıs 2020 Çarşamba

Mahkeme salonlarındaki ‘korona ertelemeleri’ HSK’ya taşındı

Korona salgını sebebiyle tutuklu dosyalarının duruşma görülmeden ertelendiği ortaya çıktı. Çok sayıda şikayet aldıklarını belirten İstanbul Barosu Başkan Durakoğlu, konuyu HSK’ya taşıdıklarını açıkladı.

BOLD – Avukatlar, ‘mahkemeye çıkabilse tahliye edilecek’ müvekkillerinin duruşma tarihlerinin ertelenmesinin ciddi mağduriyetlere yol açtığını kaydediyor. Üyelerinden çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, konuyu Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) taşıdıklarını duyurdu.

TUTUKLULAR CEZAEVİNDE KADERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILIYOR

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre İstanbul Barosu avukatlarından N.O., tutuklu yargılanan müvekkilinin duruşmasının görülmeden 9 Haziran’a ertelendiğini söyleyerek, “Acil işlemlere mahkemelerin bakması gerekmektedir. Cezaevinde şu an aileyle görüşemeyen, bizlerle görüşmesi sınırlı zor durumdaki tutuklular cezaevinde kaderiyle baş başa bırakılıyor” dedi.

YASADAKİ AÇIK HÜKME RAĞMEN DÜZENLİ İŞLEYİŞ YOK

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise “Duruşma ne kadar geç vakte verilirse verilsin tutuklu kişilerin durumu 1 aylık sürelerde değerlendirilmek zorunda. Yasada düzenleme yapılırken tutukluların getirilmesini ve avukat bulundurulmasını zorunlu kılıyor. Şimdi maalesef bu açık hükme rağmen daha ortada koronavirüs yokken dahi çok da düzenli şekilde yapılmıyordu” diye konuştu.

“Erdoğan, tabanındaki erimeye karşı CHP’yi tasfiye etmek istiyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder