7 Mayıs 2020 Perşembe

Bir çocuk el birliği ile ölüme yollandı: Ah be Ahmet!

Ölümü ile sevenlerini hüzne boğan minik Ahmet, baba hasretiyle gitti. Türkiye’nin vicdanlı insanları Ahmet için ağladı: “Ah be Ahmet! Minik bedeni bunca zulmü daha fazla taşıyamadı. Canım Ahmet doyamadığı babasından ayrıldı. Bir çocuk el birliği ile ölüme yollandı…”

BOLD – Dün gece hayatını kaybeden 8 yaşındaki kemik kanseri hastası Ahmet Burhan Ataç’ın vefatının ardından AKP iktidarı ve bürokrasiye büyük tepki vardı. Acı haberin duyulmasının ardından Ahmet’in ölümü sosyal medyada gündem oldu.

KAHHAR İSMİNE HAVALE EDİYORUM

Gazeteci Kazım Güleçyüz, Youtube kanalından yaptığı günlük konuşmasında ‘Kara Efe’ lakaplı minik Ahmet’in tenkil soruşturmaları sonrası yaşadığı dramı anlattı. Anne ve babası tutuklandıktan sonra yapayalnız kalan Ahmet’in hastalık döneminde de devlet bürokrasisine takıldığını söyleyen Güleçyüz, ”Bu yaşında bunca acı yaşatılan Ahmet, bu dönemin unutulmaz sembollerinden biri olarak mübarek bir Ramazan gecesi Cennete uçtu. Allah onu rahmetiyle kucaklayacak. Ailesine sabır ve sekinet diliyorum. Ona ve ailesine bunları yaşatanları ise Allah’ın Kahhar ismine havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

AHMET’İN VE AİLESİNİ AHI VAR

Ahmet’in cennete gittiğini fakat onun ve ailesinin, onlara bu zulmü yaşatanlara ahı olduğu söyleyen Güleçyüz, ‘Mazlumun ahı indirir Şahı’ ifadelerini kullandı. Güleçyüz, hüzne boğan çocuk ölümleri için dinleyicilerine Said Nursi’nin yazdığı Çocuk Taziyanamesi’ni de okudu.

SAVCI BABA OĞUL SON KEZ KAVUŞMASINI ENGELLEDİ

2018 yılından bu yana kemik kanseri teşhisi konulan Ahmet Burhan Ataç’ın son isteği babasını görmekti. Doktorların uyarılarına rağmen savcı, baba Harun Ataç’ın sabah cezaevinden çıkışında ısrar ederek Ahmet’in son kez babasını görmesine engel oldu. Baba hasretiyle ötelere göçen Kara Efe’nin dramı ise Türkiye’nin içini burktu.

DAHA KAÇ AHMET’İN ÖLMESİ GEREK

Batman eski Milletvekili Mehmet Ali Aslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “8 yaşındaki kanser hastası, Ahmet Burhan’nın minik bedeni bunca zulmü daha fazla taşıyamadı. Çok sevdiği ve yanından ayrılmak istemediği babasının hasretiyle bu gece vefat etti. ‘Çocukları alet ediyorlar’ diyenler, daha kaç Ahmet’in ölmesi gerekiyor” diye sordu.

HEPİMİZ SENİ ÇOK SEVDİK

Bu acıyı anlatacak kelime bulmak çok zor diyen şarkıcı Ferhat Tunç, ”Savcı, doktorların “Ahmet’i her an kaybedebiliriz” uyarısını dikkate almamış ve sabahı bekleyin demiş. Ahmet sabahı bekleyemeden “baba… baba ” diyerek son nefesini vermiş. Hepimiz seni çok sevdik #AhBeAhmet, uğurlar olsun küçüğüm” dedi

KAVUŞTURMAMAYA HEP İNAT ETTİLER

Süreci yakından takip eden İnsan Hakları Savunucusu ve HDP Milletvekili Ömer Gergerlioğlu ise savcının tutumunu eleştirerek, ”Canım Ahmet bizden ayrıldı, annesinden, kardeşinden ve doyamadığı babasından ayrıldı. Gece babası son anına yetişsin diye çok uğraştık, 3 kez kalbi duran Ahmet için Savcı, ısrarla babayı ancak sabaha göndereceğini söyledi. Yetişemedi baba. Kavuşturmamakta inat etmişlerdi hep” diye konuştu.

ÇOK ÜZGÜNÜM

Ahmet Burhan Ataç’ın tedavi için yurt dışına çıkışında rol oynayan isimlerden Haluk Levent de, ”Az önce haber geldi. Ahmeti kaybetmişiz. Çok üzgünüm. Sevenlerinin başı sağ olsun” notunu Ahmet’le çektirdiği fotoğrafla paylaştı.

KINA YAKSINLAR

Daha önce kendisi de kanser tedavisi gören Prof. Dr. Haluk Savaş da Ahmet için yaptığı paylaşımında, ”Kara haber tez yayılır… Ahmet Burhan Ataç’ı kaybettik; siyaset ve bürokrasi kına yaksın. Bir çocuk el birliği ile ölüme yollandı” ifadelerini kullandı.

BABASINA HASRET GİTTİ

Ölüm haberinin ardında paylaşımda bulunan gazeteci Hasan Cücük de şu ifadelere yer verdi, ”Ahmet Burhan Ataç melek oldu uçtu ötelere. Zulmünüz de boğulun. 9 yaşındaki bir çocuğa etmediğiniz zulüm kalmadı. Yaşattıklarınızı yaşamadan ölmeyin, bahçeleriniz bahar görmesin. Ahmet’in katili oldunuz. Melek Yavru, babasına hasret gitti.”

İktidarın sesine kulak tıkadığı çocuk: Yoğun bakımdaki Ahmet ‘baba’ özlemiyle vefat etti

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder