7 Mayıs 2020 Perşembe

Koronanın yüzlerce mutasyon geçirdiği tespit edildi

ABD ve İngiltere’de yapılan araştırmalar sonucunda koronavirüsün yüzlerce mutasyon geçirdiği tespit edildi. Ancak bunların yayılma hızı veya aşı çalışmalarına nasıl etki edebileceğine ilişkin henüz bir veri bulunmuyor.

BOLD – Dünyayı kuşatan koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bilim insanları aşı ve ilaç çalışmalarını devam ettiriyor. Bunun yanında ABD ve İngiltere’de virüsün geçirdiği yüzlerce mutasyon tespit edildi. Fakat bunların virüsün yayılma hızı veya aşı çalışmalarına nasıl etki edebileceği henüz bilinmiyor.

ABD’deki bir ön araştırma, D614G adlı bir mutasyonun baskın hale geldiği ve virüsün bulaşma hızını artırabileceğini buldu. Ancak bu araştırma henüz yayımlanmadı ve diğer bilim insanlarınca incelenmedi.

BAŞKA BİR ARAŞTIRMADA İSE 198 MUTASYON BELİRLENDİ

University College London’ca yapılan bir diğer araştırmaysa yayılmakta olan 198 mutasyon tespit etti. Araştırma ekibinden Prof. Francois Balloux, “Mutasyon kötü bir şey değildir ve SARS-CoV-2’nin beklenenden daha hızlı veya daha yavaş şekilde mutasyon geçirdiğine dair bir emare yok” dedi.

İktidarın sesine kulak tıkadığı çocuk: Yoğun bakımdaki Ahmet ‘baba’ özlemiyle vefat etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder