5 Mayıs 2020 Salı

Küçük kızın babası itiraz edince tekrar tutuklandılar

Kızını, kendi sevgilisiyle ilişkiye zorlayan anne Ö.A. ile erkek arkadaşı H.H.K’nın 48 gün sonra tahliye edilmesine tepkiler büyüyor. 14 yaşındaki kızın babası itiraz edince anne ve sevgilisi hakkında tekrar tutuklama kararı çıktı.

BOLD – Eskişehir’de, 14 yaşındaki kızını, sevgilisiyle birlikteliğe zorlayıp çocuğun uygunsuz fotoğrafını sevgilisine gönderdiği iddiasıyla tutuklanan anne Ö.A. (33) ve erkek arkadaşı H.H.K. (48), cezaevinde 48 gün kaldıktan sonra tahliye edildi. Tepkilere yol açan tahliyeye kızın babası itiraz edince Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklama kararı çıkardı.

3’ÜNCÜ AĞIR CEZA BABANIN İTİRAZ HAKKI OLMADIĞINA KARAR VERDİ

Olay sonrası 6 Mart’ta tutuklanan ikilinin aylık tutukluluk incelemesi, 22 Nisan’da Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Mahkeme, 48 gün tutuklu kalan sanıkların ‘üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı süreyi’ göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrolle tahliyesine karar verdi. Mağdur kızın babası tahliyeye itiraz etti. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, babanın itiraz etme hakkı bulunmadığını gerekçe gösterip itirazı kabul etmedi. Baba da aynı taleple 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

DİĞER MAHKEME YOK HÜKMÜNDE SAYDI VE TUTUKLAMA KARARI ÇIKARDI

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, babanın ‘katılan sıfatı alabilecek kişilerden olması’ sebebiyle itiraz hakkını kullanabileceğine dikkat çekti. Önceki mahkemenin ‘itiraz hakkı yoktur’ kararını yok hükmünde saydı ve itirazı incelemeye alıp sanıklar Ö.A. ile H.H.K.’nin yeniden tutuklanmasına karar verdi.

MAĞDUR KIZ VE İKİ KARDEŞİNİN GEÇİCİ VELAYETİ BABAYA VERİLDİ

Yaşananlar sonrası Ö.A.’nın eşi, Eskişehir Aile Mahkemesinde boşanma davası açtı. Mahkeme, talebi üzerine bir süre Çocuk İzleme Merkezinde kalan çocukların geçici velayetini babaya verdi.

AKP-MHP iş birliğinde zimmet ve israf çatlağı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder