9 Mayıs 2020 Cumartesi

Prof. Dr. Tezer’den ürküten ikaz: Üçüncü dalga bile gelebilir!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, salgınla ilgili ‘artık bitti’ algısının yanlışlığına işaretle “Her şey iyi giderken kuralları sağlayamazsak ikinci dalga kaçınılmaz olur, üçüncü dalga bile görülebilir” dedi.

BOLD – Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede ‘kontrollü sosyal hayat’ safhasına geçildikten sonra sokakları dolduran kalabalıklara dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ‘her şey bitti’ algısına kapılınmaması gerektiğini vurguladı. “Her şey bu kadar iyi giderken bize düşen kuralları sağlamazsak 2’nci hatta 3’üncü dalga kaçınılmaz olabilir” uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Hasan Tezer

EVDE KAL TÜRKİYE DEMENİN EN ÖNEMLİ OLDUĞU GÜNLER

Son iki haftada, test sayılarının yüksekliğine karşın pozitif vaka sayılarında azalma yaşandığını, bunun sevindirici gelişme olduğunu söyleyen Tezer, “Şu anki birinci dönem kadar, belki daha da önemli bir dönem; çünkü yakaladığımız istikrarı sürdürmemiz gerek. ‘Evde kal Türkiye’ demenin en önemli olduğu günlerden biri” diye konuştu.

NORMALLEŞME İÇİN 2 BASAMAKLI VAKA SAYISINA DÜŞÜLMELİ

Günlük vaka sayısının hala dört basamaklı olduğunu, normalleşme için önce 3, ardından 2 basamaklı sayılara düşmesi gerektiğini kaydederek şunları söyledi: “Her şey bu kadar iyi giderken bize düşen kuralları sağlayamazsak 2’nci dalga kaçınılmaz olur, 3’ncü dalga bile görülebilir.”

HAVUZ VE DENİZ İÇİN DAHA ÇOK ERKEN

Yaz sebebiyle başlayan havuz ve deniz sorularına da değinen Prof. Dr. Tezer, “Havuzu ve denizi konuşmanın şu an çok erken olduğunu vurgulamayı özellikle istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ülke TV’den Nazi artığı Sevda Noyan için özür açıklaması

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder