5 Mayıs 2020 Salı

“Maske satışı gündeminizde yok” diyen Saray’dan 2 günde çark

Tayyip Erdoğan’ın maske satış yasağını kaldırmasından sadece iki gün önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında “Maske satışı gündemimizde yok” demişti.

BOLD – Pandeminin Türkiye’de görülmeye başladığı günden bu yana en çok tartışılan konuların başında maske dağıtımı geliyor. Satışı yasaklanan ve bir türlü dağıtılamayan maske için hükumet vatandaşlara 2 ay içinde, PTT, e-Devlet, eczaneler ve çalıştıkları iş yerleri gibi değişik yerleri adres gösterdi. Bu arada yardım adı altında milyonlarca maske başta ABD, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa olmak üzere çok sayıda ülkeye gönderildi.

YURT DIŞINA ÜCRETSİZ VATANDAŞINA PARALI

Yurt içinde ücretsiz maske dağıtımının aksaması üzerine hükumet bu uygulamadan vazgeçti. Bakanlar Kurulunun dünkü toplantısının ardından konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasağın kaldırılarak maske satışına izin verildiğini duyurdu. Yurt dışına maske yardımı yapan AKP iktidarının vatandaşa parayla satılmasına izin vermesi yine eleştirilerin hedefi oldu.

KALIN 2 GÜN ÖNCE YALANLADI

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın açıklamasından 2 gün önce katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin sorulara yanıt vermişti. Maske satışının izni söz konusu değil diyen Kalın Cumhurbaşkanlığının böyle bir gündemi olmadığını söylemişti. Kalın’ın açıklamalarından sadece 2 gün sonra Erdoğan maske satışı yasağının kalktığını duyurdu.

ÖNGÖRÜSÜZLÜK DEĞİLSE GICIKLIK

İki açıklamayı da paylaşan İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, ”Maske dağıtımı gibi çok basit bir işte bu kadar öngörüsüzlük olamayacağına göre İbrahim Kalın’a gıcıklık olsun diye yapıldı herhalde” ifadelerini kullandı. Ergun’un paylaşımı takipçilerinde de büyük ilgi gördü. Sosyal medya kullanıcıları AKP Hükumetinin 2 günde karar değiştirmesine tepki gösterdi.

“İktidar 2 milyon gencin talebini duymadı, yazıklar olsun!”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder