6 Mayıs 2020 Çarşamba

“Ey IBAN edenler” esprisine tahliye

Salgın sonrası Erdoğan’ın başlattığı yardım kampanyasını espri bir dille eleştirince tutuklanan gazeteci Hakan Aygün hakkında ilk duruşmada tahliye kararı verildi.

BOLD – Pandemi sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IBAN paylaşarak, yardım bekleyen halktan para istemesi çokça eleştirilmişti. Sosyal medyada da konu günlerce gündemde kaldı. Hükumet ve Erdoğan’ın toplumun her kesiminden tepki aldığı olay sonrası, İçişleri Bakanlığının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada operasyonlara başladı. Erdoğan’ın başlattığı yardım kampanyasını eleştiren onlarca kişi hakkında işlem yapıldı.

BİR AY SONRA TAHLİYE

Hakkında işlem yapanlardan biri de gazeteci Hakan Aygün’dü. Aygün Sosyal medya hesabındanki “Ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle tutuklandı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Hakaret” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Hakan Aygün hakkında, bir aylık tutukluluk sonrası ilk duruşmanın ardından tahliye kararı verildi.

DİNE HAKARET YOK

2 Nisan’da Muğla’nın Bodrum ilçesindeki teknesinde gözaltına alınan Aygün’ün savcılıkta verdiği ifadede söz konusu paylaşımı yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu söylemişti. Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda “ibanlı-imanlı” esprisinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söyleyerek kendini savunmuştu.

Sivil topluma hançer: AKP mühendis odalarına da el atıyor

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder