7 Mayıs 2020 Perşembe

FED’den swap için “karşılıklı güven” hatırlatması

Türkiye, döviz açığını karşılamak için diğer ülkelerin merkez bankalarıyla swap anlaşması yapmanın yollarını arıyor. Tam bu dönemde swap anlaşması için karşılıklı güven duygusu gerektiğine vurgu yapan Fed Başkanı Thomas Barkin’dan “Her ülke ile kurulmaz” açıklaması geldi.

BOLD – Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin’den swap anlaşması konusunda karşılıklı güven hatırlatması geldi. Barkin, karşılıklı güvenin ise her ülke ile kurulmayacağını hatırlattı.

“FED PİYASAYA KAYNAK SAĞLAMAK İÇİN VAR OLMADI”

Düzenlenen telekonferansta basının sorularını cevaplayan Barkin, Türkiye veya başka ülkelere Fed ile para swap imkanı tanınması hakkındaki soruya, “karşılıklı güven” ilişkisi tesis edilen ülkeler ile Fed’in swap anlaşması yaptığı cevabını verdi. Reuters’ta yer alan habere göre Barkin, karşılıklı güven ilişkisinin ise her ülke ile kurulmayacağını söyledi. Barkin, Fed’in yabancı merkez bankaların tanıdığı imkanların piyasalara istikrar kazandırmayı amaçladığını, kaynak sağlamak için var olmadıklarına dikkat çekti. Barkin, Türkiye’nin halihazırda gecelik repo imkanını kullanabildiğini kaydetti.

İktidarın sesine kulak tıkadığı çocuk: Yoğun bakımdaki Ahmet ‘baba’ özlemiyle vefat etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder