7 Mayıs 2020 Perşembe

Perinçek’ten Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine eleştiri

AKP hükumeti ve Erdoğan’a her platformda desteğini açıklayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı Sistemi eleştirerek, bu sistemin demokratik olmadığını savundu. Bu sistemin artık böyle gidemeyeceğini belirten Perinçek, bunun değiştirileceğini kaydetti.

BOLD – Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ni “Cumhurbaşkanlığı sistemi demokratik değil” diyerek eleştirdi.

PERİNÇEK’TEN DARBE İÇİN KONTRGERİLLA VURGUSU

Habertürk TV’de “Türkiye’nin Nabzı” programına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP’nin “darbe” tartışmaları hakkında açıklama yaptı. Türkiye’de bir darbe gerçekleştirilemeyeceğini dile getiren Perinçek, “kontrgerilla” vurgusu yaparken, bunun yanı sıra mevcut anayasanın da demokratik olmadığını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ DEMOKRATİK DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini de eleştiren Perinçek, “Cumhurbaşkanlığı sistemi demokratik değil. Türkiye’nin anayasa geleneğinin bir ürünü değil. Burada bir sapma var ve tabi ki Türkiye bunu değiştirecek” dedi. “Bu anayasa ile Türkiye gidemez” diyen Perinçek, daha demokratik bir sisteme geçiş yapılması gerektiğini vurguladı.

İktidarın sesine kulak tıkadığı çocuk: Yoğun bakımdaki Ahmet ‘baba’ özlemiyle vefat etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder