9 Mayıs 2020 Cumartesi

Yargıtay Başsavcılığı Çarşı’nın beraat kararının bozulmasını istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın üyelerinin de yargılandığı Gezi davasında verilen beraat kararının bozulmasını istedi. Gezi olaylarının “bir silahlı terör örgütü” olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı öne sürüldü.

BOLD – Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gül tarafından hazırlanan tebliğnamede, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın lider ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında “hükumeti devirmeye teşebbüs” ve “suç örgütü kurma ve yönetme” suçlarından verilen beraat kararının bozulması talep edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre tebliğname, Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin sanıklar hakkında verdiği beraat kararının bozulması istenen tebliğnamede, Cumhurbaşkanlığının suçtan doğrudan zarar gördüğü, davaya katılma hakkı bulunduğu halde, dava ve duruşmalardan haberdar edilmeksizin yargılamaya devam edilip hüküm kurulması bozma nedeni olarak gösterildi.

KAVALA DAVASI HATIRLATILDI

Tebliğnamede, eylemlerin DEV-YOL, PKK/ KCK, DHKPC, TKP/ML-TİKKO, MLKP gibi yasa dışı silahlı terör örgütleri ile marjinal grupların gösteri ve eylem platformuna dönüştürüldüğü iddia edildi. Tebliğnamede, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin 2009/74 Esas sayılı (Osman Kavala) dosyasında Gezi olaylarına ilişkin kapsamlı yargılamanın bulunduğu belirtildi.

BAĞLANTILI DAVALAR TESPİT EDİLMELİ

Tebliğnamede, olayların başlangıçta demokratik tepki maksatlı olarak katılan kişi ya da kuruluşlar ayrık olmak üzere herhangi bir silahlı terör örgütü olmadan, arkasında güçlü bir dış veya iç destek olmaksızın, hiyerarşi dışında gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı öne sürüldü. Gezi Parkı olayları ile ilgili silahlı terör örgütleri ya da suç örgütleri ile bağlantılı açılmış davalar bulunup bulunmadığının ve sanıkların örgütsel durumlarının tespit edilmesi gerektiği kaydedildi. Sanıkların ayrıca kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak ya da katılanları yönlendirmek suçundan da cezalandırılmaları istendi.

CHP İnfaz Yasası başvurusunu erteleme kararı aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder