8 Mayıs 2020 Cuma

AVM’lerin açılması ikinci dalgaya yol açabilir!

Alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs günü açılması kararına tepkiler arttı. Virüsün kapalı mekanlarda daha çok yayıldığı hatırlatılarak AVM’lerin kepenk kaldırmasının, ikinci dalgaya yol açabileceği vurgulandı.

BOLD – Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde kontrollü sosyal hayat safhasına geçildiği açıklandı. Bunun ilk adımı olarak da alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs’ta açılması kararı alındı. Fakat bu noktada yanlış yapıldığına dair tepkiler gün geçtikçe artıyor.

İKİ AYDIR EMEK VERİLDİ GEVŞERSE 10 GÜNDE AYNI NOKTAYA DÖNERİZ

Sözcü’den Deniz Ayhan ve Can Çapar’ın haberine göre Bilim Kurulu üyesi Prof. Füsun Eyüboğlu, “Bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM’lerin açılması değildir. İki aydır emek verildi ama her şey gevşerse 10 günde aynı noktaya geri döneriz. Öncelik AVM’lerin açılması değildir” diye konuştu.

SALGIN YENİDEN CANLANABİLİR

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, gidişatı kaygıyla karşıladığını ifade etti. Normalleşme kararlarının erken alınmış olabileceğine dikkat çekerek “İkinci bir dalga ortaya çıkabilir. Daha güçlü dalga da olabilir, yavaş da gidebilir. Bu, atacağımız adımlara bağlı. Önlemleri erken dönemde hızla kaldırdığımızda, salgın yeniden canlanabilir” dedi.

ALINACAK HİÇBİR ÖNLEM YETERLİ DEĞİL

Ticaret-Eğitim-Kooperatif-Büro İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) ise “AVM’lerin açılması, normalleşme adımı olamaz. AVM’ler için alınacak hiçbir önlem yeterli değildir ve salgın kontrol altına alınmadan AVM’ler açılmamalıdır” açıklaması yaptı.

Normalleşme ‘antikor’ testlerine göre planlanacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder