9 Mayıs 2020 Cumartesi

Merkez’den Hazine’ye devredilen yedek akçeler bile harcandı

Merkez Bankasındaki yedek akçelerin bile Hazine’ye devredilip harcandığını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, hükumetin ekonomide büyük hatalar yaptığını söyledi.

BOLD – Demokrasi ve Adalet (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi yönetimine yönelik sert eleştiriler getirdi. Merkez Bankası rezervlerinin önemli ölçüde eridiği bilgisini veren Babacan, “136 milyarı gören rezervler, 85 milyona indi brüt, nette 25, hatta snam anlaşmalarında ve Hazine’nin Merkez’de tuttuğu mevduatları düşünürseniz rezervler eksi” dedi.

MERKEZ’İN BAĞIMSIZLIĞI TAMAMEN ORTADAN KALKTI

Merkez’in sadece rezervlerini değil ‘kredibilite’sini de kaybettiğini vurgulayarak “Hükumetin aşırı müdahalesi, neredeyse Merkez’in bağımsızlığının tamamen ortadan kalkması, kurumsal yapıların erozyona uğraması, diğer bağımsız kurulların, kurum olarak güvenirliğini ve itibarını yitirmesi en büyük sorunlarımız” diye konuştu.

BÜYÜK HATALAR YAPILDI VE YAPILMAYA DEVAM EDİYOR

Banka’daki yedek akçelerin dahi Hazine’ye devredilip harcandığını, 2019 karının ve yedek akçesinin Ocak’ta alınıp harcandığını kaydeden Ali Babacan, sözleri şöyle tamamladı: “Bir de kriz başladıktan sonra yapılanlar, kriz yönetimi. Özellikle ekonomi bakımından söylüyorum. Son derece büyük hatalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.”

Kazdağları maden nöbetine 57 bin lira ceza!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder