7 Mayıs 2020 Perşembe

“İşsizlik fonları talan ediliyor, Türkiye’nin son rezervleri tüketiliyor”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, işsizlik fonlarının talan edildiğini ve ülkenin son rezervlerinin tüketildiği söyledi: “Kime kaynak aktarılıyor. Acaba dara düşen bazı şirketlere mi?”

BOLD – Eski AKP’li Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TV5 yayınında, Türkiye’nin kaynaklarının tüketildiğini belirterek “Bakın, devleti yönetmiş biris olarak uyarıyorum” dedi. “Kime kaynak aktarılıyor? Acaba dara düşen bazı şirketlere kaynak mı aktarılıyor?” sorusunu ortaya atan Davutoğlu, “Türkiye’de artık ihale rejimi diye bir rejim kalmadı. İhale Kanunu delik deşik” diye konuştu.

İSTENİLEN SİZİN GÜÇLÜ OLMANIZ DEĞİL SİZ ÖYLE ZANNEDİYORSUNUZ

Türkiye’nin çarpık parlamenter sistemden çarpık başkanlık düzenine geçtiğini söyleyip “Sayın Cumhurbaşkanına 17 sayfa rapor verdim. ‘Bu sistemle istenilen şey, sizin güçlü olmanız falan değil; siz öyle zannediyorsunuz’ dedim. Otoriterleşme, sadece Erdoğan’ın otoriterleşmesi değil; sistem artık yapısal olarak otoriterleşti. Sistem getirilirken, demokrat kitlelerin denetleyemeyeceği bir iktidar oluşturulmak istendi. Parti genel başkanlığı ile cumhurbaşkanlığı birleştiği anda Türkiye’de sistem, doğasından tümüyle uzaklaştı” ifadelerini kullandı.

Sabah yazarı Tuna: “Mustafa Kemal’i eleştirmek neyse Başkan Erdoğan’ı eleştirmek odur”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder