24 Eylül 2020 Perşembe

76 yaşındaki hasta tutuklu cezaevinde hayatını kaybetti

Üç yıldır Ağrı Patnos Cezaevinde tutuklu olan 76 yaşındaki Ali Boçnak yaşamını yitirdi. Boçnak’a birçok hastalığı olmasına rağmen ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verilmişti.

BOLD – Kars’ta 2009 yılında yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan 76 yaşındaki hasta tutuklu Ali Boçnak vefat etti.

“İZİN OLMASINA RAĞMEN GÖRÜŞTÜRMEDİLER”

Boçnak’ın ölüm haberini sosyal medya hesabından “Babam Ali Boçnak tahliye edilmedi. Gün boyu adliye ve cezaevi kapısında akşam 5 kadar bekledik. Savcılık izini olmasına rağmen bizi görüştürmediler. Gece 1.30’da hayatını kaybetti” dedi.

Kars’ta 2009 yılında KCK operasyonu kapsamında Boçnak hakkında soruşturma başlatıldı. Sonrasında yapılan yargılamada Boçnak hakkında 7 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş ve ceza 2013 yılında Yargıtay tarafından onandı.

2017 yılından bu yana Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Boçnak, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutuklular listesinde de yer alıyordu. Boçnak’ın böbrek yetmezliğinin yanı sıra birçok hastalığı bulunuyordu.

AMELİYAT OLDU, ENFEKSİYON KAPTI

Yeni Yaşam gazetesine konuşan Ali Boçnak’ın kızı babasının Kürtçe mevlit okuduğu için tutuklandığını söylemiş ve hastalıklarına rağmen 2018’de tahliye taleplerine cevap verilmediğini belirtmişti. Nefes almaktan zorlanan Ali Boçnak’ın ileri derece prostat, beyninde damar tıkanıklığı, nefes darlığı ve böbrek yetmezliği vardı. 12 Ağustos 2020’de göbek fıtığından ameliyat olan hasta tutuklu  ameliyat esnasında enfeksiyon kapmıştı.

Boçnak’ın cenazesini memleketi Kars’ta defnedilecek.

Cezaevinde bayıldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen KHK’lı öğretmen hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder