26 Eylül 2020 Cumartesi

Sağlık Bakanı Koca’dan Satterfield’e ilaç borcu cevabı: Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını bilmeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin ilaç şirketlerine 2,3 milyar dolar borcu olduğu açıklaması yapan ABD Büyükelçisi Satterfield’e cevap verdi. Koca, “Son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerek” dedi.

BOLD – Samsun Sağlık Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Koca, ABD Büyükelçisi Satterfield’in Türkiye’nin ilaç şirketlerine olan borcuyla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

İlaç firmalarıyla görüşüldüğünü ve ödeme planı yapılmasını istendiğini anlatan Koca, “Tam bu süreçte, ilgili firmalarla görüşüldüğü dönemde, bir ödeme planı yapılması istendiği bir dönemde Sayın Büyükelçinin bu şekildeki açıklaması son derece talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2,3 milyar dolar borcu olduğunu, “borçların ödenmemesinin ya da ödemelerin eksik yapılmasının sonuçları olacağını” söylemişti. Satterfield, “Şirketler Türkiye piyasasından ayrılmayı ya da Türkiye riskini azaltmayı değerlendirecek. Bu da Türkiye’nin çıkarlarına hizmet eden bir istikamet değil” demişti.

DSÖ: Aşıyı bulana kadar ölü sayısı 2 milyona ulaşabilir!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder