26 Eylül 2020 Cumartesi

Kılıçdaroğlu’ndan HDP’ye ‘geçmiş olsun’ telefonu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kobani eylemleri soruşturması kapsamında çok sayıda partilinin gözaltına alınmasıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

BOLD – HDP’li 82 siyasetçinin dün sabah saatlerinde polis baskını ile gözaltına alınması nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandığını söylediği kaydedildi.

HDP’den yapılan açıklamada, Sancar’ın soruşturmaya ilişkin detayları Kılıçdaroğlu ile paylaştığı, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ve bu nedenle HDP’ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerini örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını söylediği belirtildi.

Sancar’ın görüşmede, “Bu saldırı esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir” dediği, soruşturmaya karşı Türkiye’nin her kesiminden yükselen tepkiyi önemsediklerini aktardığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu ise bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirterek HDP’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu’nun, muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğunu dile getirdiği vurgulandı.

7 HDP’li vekil hakkında ‘Kobani’ fezlekesi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder