24 Eylül 2020 Perşembe

“Vaka sayısını az göstermek için korona testleri sınırlı yapılıyor”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP’nin vaka sayısını az göstermek için Kovid-19 testlerini sınırlı tuttuğunu iddia etti. Virüs belirtisi bulunan vatandaşların dahi devlet hastanelerinde test yaptırmakta zorlandığını iddia etti.

BOLD – Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi sürerken iktidarın salgın politikasına yönelik eleştiriler her gün daha da artıyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Salgın sürecinin başladığı 11 Mart’tan bu yana 6 ay geçmesine rağmen test sayısının hâlen 10 milyonun altında kaldığına dikkat çekti. “Türkiye, nüfusa oranla test sayısında Avrupa’da 33’üncü, dünyada ise 67’ci sırada. Günlük test ortalaması 48 bin, test yapılabilen merkez sayısı ise 270. Vaka sayısının az gözükmesi için bilinçli şekilde test sayısı sınırlı tutuluyor” dedi.

Murat Emir

PARASIZ BELİRTİLİ HASTAYA YOK PARALI BELİRTSİZE VAR

Emir, günlük testi sayısının son bir aydır 100 bin civarı seyrettiğini ancak bunun da yetmediğini ifade etti. Vatandaşların belirti göstermesine karşın devlet hastanelerinde test yaptırmakta zorlandığı bilgisini paylaşarak “Kamu hastanelerine test için giden vatandaşlar, çoğu zaman test kriterlerini karşılamadığı gerekçesiyle geri çevriliyor. Özel hastanelerde ise test ücretini karşılayabilen her vatandaş, kritere bakılmaksızın test yaptırabiliyor” diye konuştu.

Koronavirüsten bugün 72 kişi daha hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder