25 Eylül 2020 Cuma

Muhalefetten HDP operasyonuna tepki: Gözaltılar Saray’a düğün hediyesi

Kobani gerekçesiyle HDP milletvekillerine yapılan operasyonlara muhalefetten tepki geldi. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir” dedi. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ise, “Olaydan 6 yıl sonra hukuki gerekçelerle gözaltı olduğunu düşünmek abesle iştigal olur” ifadesini kullandı.

BOLD – Sırrı Süreyya Önder, Ayhan Bilgen ve Altan Tan’ın da aralarında bulunduğu HDP’li isimlere bu sabah yapılan operasyona CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Sezgin Tanrıkulu, “Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve bir çok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir!” ifadesini kullandı.

DEVLET ADALETLE YÖNETİLİR

Yeneroğlu, “Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki gerekçelerle gözaltına alınmış olduğunu düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir” dedi.

6 yıl sonra 82 kişiye Kobani operasyonu: Listede Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen de var

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder