23 Eylül 2020 Çarşamba

ABD’de koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 200 bini geçti

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre ülkede koronavirüse yakalananların sayısı 6,8 milyon kişiyi ve ölü sayısı da 200 bini aştı.

BOLD – ABD’de Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 200 bini geçti. Bu rakamla, ABD, dünya genelinde salgın nedeniyle en fazla can kaybı yaşanan ülke oldu. Reuters haber ajansının verilerine göre ABD’de, salgın nedeniyle günde yaklaşık 800 kişi ölüyor. Nisan ayında salgının zirve yaptığı dönemde bu rakam günde 2.806 olarak kayıtlara geçmişti.

Salgının ilk zamanlarında 200 bin can kaybı olasılığına, ABD’de yaşanabilecek en yüksek ölü sayısı olarak bakılıyordu. ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu verinin ‘korkunç olduğunu’ ancak ABD’nin hızla harekete geçmemesi durumunda bu sayının ‘2 milyon, 2,5 milyon ve 3 milyona kadar çıkabileceğini’ söyleyerek koronavirüsle mücadelede iyi bir iş çıkardıklarını öne sürdü.

“AŞI SEÇİME HAZIR”

Başkan Trump, aşının zamanlaması, okulların yeniden açılması ve işyerlerinde maske takılması gibi konularda bilim adamlarının önerilerini sık sık sorguladı. Trump, koronavirüs aşısının 3 Kasım seçimlerinden hazır olabileceğini söylemişti.

Son günlerde Kuzey Dakota ve Utah eyaletlerinde koronavirüs vakalarının sayısı tırmanmaya başlamıştı. ABD’nin güneyindeki Teksas ve Florida eyaletleri ise son iki haftada koronavirüs kaynaklı en fazla ölümün yaşandığı yerler. Bu iki eyaleti California takip ediyor.

Washington Üniversitesi’nin sağlık enstitüsü 2020’nin sonunda ABD’de 378 bin kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedebileceği öngörüsünde bulundu. Hastalıkları Koruma ve Önleme Merkezleri’ne göre (CDC) ABD’de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 70’i 65 yaşın üzerindeki kişiler.

Koronalı güvenlik görevlisi nedeniyle AB Zirvesi ertelendi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder