24 Eylül 2020 Perşembe

Şişe su satıcısı Alibaba’nın kurucusunu tahtından edip liderliğe yükseldi

Çin’in en zengini şişe su milyarderi Zhong Shanshan oldu. Alibaba’nın kurucusunu tahtından edip ilk sıraya yükselen Zhong Shanshan’ın bunu başarmasında Hepatit aşıları ve Kovid-19 test kitleri üreten bir firmanın hakim hissedarı olması etkili oldu.

BOLD – Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Nongfu Spring markasıyla şişe su üreten Zhong Shanshan, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’yı sollayarak Çin’in en zengin kişisi oldu.

KOVİD-19 AŞISI ÜRETEN BİR FİRMANIN DA ORTAĞI

Bloomberg verilerine göre Zhong Shanshan, 58,7 milyar dolarlık servetiyle en zenginler listesinin zirvesine tırmandı. Zhong Shanshan, Nongfu Spring şirketini 1996 yılında Çin’in doğu kıyısındaki Cıciang eyaletinde kurdu. Çinli iş insanının aynı zamanda Hepatit aşıları ve Kovid-19 test kitleri üreten bir firmanın da hakim hissedarı olması, en zenginler listesinde yükselmesine yardımcı oldu. “Yalnız kurt” lakaplı Zhong, Asya’nın da ikinci en zengin kişisi oldu.

https://www.boldmedya.com/2020/09/24/3-kucuk-cocuk-yalniz-kaldi-uzaktan-egitim-icin-kullandiklari-bilgisayarlara-el-koydular/

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder