26 Eylül 2020 Cumartesi

Yılın en etkileyici filmi: Sound of Metal

Amazon Prime duyma yetisini kaybeden bir davulcunun hikâyesini anlatan ve Riz Ahmed’in performansıyla öne çıkan Sound of Metal filminden fragman paylaştı.

BOLD– ABD’de “Duyma Engelliler Farkındalık Ayı” olarak geçen eylülde duyurulan Sound of Metal prömiyerini geçen yıl Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapmış ancak koronavirüs salgının da etkisiyle gösterim şansı bulamamıştı. 20 Kasım’da sınırlı sayıda gösterilerek Oscar yarışına sokulacak olan film, 4 Aralık’ta Amazon ekranlarına gelecek.

Riz Ahmed “Sound of Metal”de etkileyici bir performans sunuyor

İŞİTEMEYEN BİR MÜZİSYENİN DRAMI

Bantmag’dan Biçem Kaya’nın haberine göre Sound of Metal, Darius Marder’in ilk yönetmenlik denemesi. Eroin bağımlısı baterist Ruben’in, punk-metal grubuyla turneye çıktıkları günleri anlatan film, başkarakterin duyma yetisini kaybetmeye başlamasıyla bambaşka bir yöne evriliyor.

Sanatı kimliği haline gelmiş bir müzisyenin yepyeni bir hayata adapte olmaya çalışırken geçirdiği zorlu süreci başarıyla canlandıran Riz Ahmed’in 2021’de ödül törenlerinde boy göstermesi pek de sürpriz olmayacak. Başarılı oyuncu daha önce de Rogue One ve Nightcrawler filmler ve The Night Of dizisindeki performansıyla dikkatleri toplamıştı.

FİLME ÖZEL SES EFEKTLERİ

Duyma yetisini kaybeden bir müzisyeni anlamamız hedeflenen filmin ses efetkleri de titizlikle planlanmış. Ruben karakterinin işitme problemlerinin baş gösterdiği sahnelerin daha etkileyici olabilmesi için yenilikçi tasarımlar uygulanarak izleyiciyi filme çekilmek amaçlanmış.

Etkileyici performansında aynı zamanda bir müzisyen olmasının payı da bulunan Riz Ahmed’in deneysel hip-hop tarzındaki albümü The Long Goodbye aşağıdan dinlenebilir.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder