26 Eylül 2020 Cumartesi

Kuran kursunda dayağa soruşturma

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursunda çekilen ve bir çocuğa dayak atıldığı görülen görüntüler üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

BOLD – Kamuoyunda geniş tepki toplayan olaya ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da İl Müftüsü Celal Sürgeç’i arayarak bilgi aldı.

Elbistan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu’nda yaşanan olaya ilişkin cep telefonu görüntülerinde bir kişi, çocuğun eline bir cisimle vuruyor. Çocuk ağlarken, vuran kişi odada bulunan bir kişiyle dışarı çıkıyor. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un paylaştığı görüntüler üzerine soruşturma başlatıldı.

Elbistan Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise, “Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur’an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

5 yaşındaki Sami’nin anneannesi feryat etti: “Elazığ Cezaevinde korona çıktı, torunuma bir şey olursa hesabını kim verecek?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder