23 Şubat 2021 Salı

221B Polisiye Festivali bugün başlıyor

Türkiye’nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi 221B tarafından düzenlenen polisiye festivali 23-28 Şubat 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek.

BOLD– Türkiye’den ve dünyadan polisiye edebiyat, sinema ve televizyon alanlarının önde gelen isimleriyle polisiye gündeminin konuşulacağı festival bu yıl 5. kez düzenleniyor. 221B’nin öncülüğünde düzenlenen festivalde; 17 farklı panel, atölye ve gizem çözme oyunu bulunuyor.

DÜNYANIN POLİSİYESİ TÜRKİYE’DE

Festivalin bu yılki konukları arasında “Bron / Broen” ve “Marcella” dizilerini yazan Hans Rosenfeldt, “Trapped” dizisinin başrol oyuncusu Ólafur Darri Ólafsson, “Ceset” ve “Görünmeyen Misafir” gibi başarılı İspanyol polisiye gerilimlerine imza atan senarist ve yönetmen Oriol Paulo, polisiye roman ve senaryolarıyla ünlü İsveçli yazar Arne Dahl, İngiliz yazar ve gazeteci Barry Forshaw ve Sherlock Holmes uzmanı Leslie S. Klinger yer alıyor.

Festivale Türkiye’den ise Ahmet Ümit, Mahfi Eğilmez, Yeşim Ustaoğlu, Ümit Ünal, Armağan Tunaboylu, Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Deniz Şaşmaz Oflaz, Şebnem Aksoy gibi isimler katılıyor.

İsmini Sherlock Holmes’ün kapı numarasından alan 221B Ocak 2016’daki ilk sayısından beri gittikçe yükselen çizgisiyle polisiye tutkunlarının vazgeçemediği bir yayın olmayı başardı.

221B Polisiye Festivali, Türkiye’nin tek polisiye dergisini de bünyesinde barındıran Mylos Yayın Grubu’nun Youtube sayfasından izlenebilir.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder