23 Şubat 2021 Salı

TSK’ya 47 ilde ankesör operasyonu: 148 gözaltı

Cemaat operasyonları kapsamında 47 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda 103 muvazzaf 134 askeri personel ve 15 Temmuz sonrası okuluyla ilişiği kesilen 14 öğrenci olmak üzere, toplam 148 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

BOLD – Cemaat soruşturmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yeni bir operasyon düzenlendi. İzmir merkezli olmak üzere 47 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda 148 askeri personel ile eski askeri okul öğrencileri hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

ANKESÖRLÜ TELEFON OPERASYONU

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyonların düğmesine basıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerin ankesörlü veya büfe telefonlarından Cemaat mensupları ile görüştükleri iddia ediliyor.

İlk bilgilere göre hakkında gözaltı kararı olan 148 kişiden 103’ü muvazzaf olmak üzere 134’ü askeri personel. 14 kişi ise 15 Temmuz’un ardından okullarıyla ilişiği kesilen askeri öğrenci.

1 ALBAY, 3 BİNBAŞI VE 8 YÜZBAŞI

Diğer yandan hakkında gözaltı kararı olan kişiler arasında 1 albay, 3 binbaşı ve 8 de yüzbaşı bulunuyor. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete sevk edildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder