26 Şubat 2021 Cuma

Pedofili Uşşaki Şeyhi’ne ‘Özlem Zengin’ savunması: Akıllanmamış!

12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla suçlanan Uşşaki Tarikatı Şeyhi Eyyüp Fatih Şağban, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. Avukatı da, AKP’li Özlem Zengin’in çıplak arama mağduru kadınlar için söylediği sözleri hatırlatan şu savunmayı yaptı: “Ben 12 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş? Demek ki akıllanmamış.”

BOLD – Uşşaki Tarikatı Şeyhi Fatih Nurullah takma adlı Eyyüp Fatih Şağban, müridinin 12 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla ikinci kez hakim karşısına çıktı. Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Şağban’ın avukatı ise kumpas savunması yaptı. Şağban’ın kumpas kurbanı olduğunu öne süren avukat, dinletmek istediği tanıkların bu kumpasın şahidi olduklarını söyledi. Sanık avukatı ayrıca, “Hodri meydan diyoruz. Tüm telefonlara el konulsun, dökümleri çıkartılsın. Kumpas ortaya çıkacak. Müvekkilimiz Türkiye’nin nadide, mümtaz bir şahsiyetidir. 6 aydır tutukludur. Müvekkilimiz ile çocuğun annesi, babası ve halasının telefon kayıtları dosyaya konulsun, gerçek ortaya çıkacak” dedi. Mağdur çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadelerinin tutarsız olduğunu iddia eden sanık avukatı, şöyle devam etti: “Ben 12-13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış.”

Bu sözler üzerine mağdur çocuğun avukatları ile sanık avukatı arasında tartışma yaşandı.

KENDİSİNİ FETÖ İLE SAVUNDU!

Davada söz verilen sanık Eyyüp Fatih Şağban, “Bize pedofil denilmiş. Ben bunu pedofili olarak görmüyorum, Fetöfil olarak görüyorum. Kumpasa uğradım” dedi.

Savcılığın tutukluluğun devamı talebine ilişkin beyanda bulunan Şağban, “Yaşımın ileri olması, sağlık sorunlarımın baş göstermesi nedeniyle tutuksuz yargılanmak istiyorum” diye konuştu.

ONURLU AHLAKLI KADIN BİR SENE BEKLEMEZ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 19 Şubat’ta Meclis Genel Kurulunda çıplak arama tartışmasına skandal sözlerle katıldı. Zengin, Uşak’taki çıplak arama iddialarını kesin bir dille reddetti. Ancak suç duyurularının hatırlatılması üzerine “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder