25 Şubat 2021 Perşembe

Van Gogh’un 135 yıl önce yaptığı resim ilk kez görüntülendi

Vincent van Gogh’un 135 yıl önce Paris’te yaptığı bir resim, 100 yıl boyunca bir koleksiyonda kapalı kaldıktan sonra ilk defa görüntülendi.

BOLD– Ünlü ressamın “Montmartre’da Bir Sokak Manzarası” adlı çalışması çizildiği 1887’den sonra 100 yıldan fazla bir süre tek bir Fransız ailesinin koleksiyonunda yer aldı. Müzayede evi Sotheby’s tarafından önümüzdeki ay mezata çıkarılacak resmin 7 milyon sterlin civarında bir bedele satılabileceği tahmin ediliyor.

VAN GOGH’UN SANATINDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Van Gogh uzmanı Martin Bailey “Bu resmi ilk defa doğru düzgün görebiliyoruz. Daha önce resmin yalnızca birkaç tane, çoğu siyah beyaz reprodüksiyonu yapılmıştı. Hep özelkoleksiyonlardaydı, yalnızca sahipleri ve arkadaşları görebiliyordu. Bu önemli bir sanat eseri çünkü Van Gogh’un koyu, toprak renkli resimler yaptığı Hollanda döneminden Provence’teki coşkun resimlere geçiş döneminde çizilen bir geçiş dönemi resmi. Van Gogh Paris’e gittikten sonra izlenimcileri keşfetmiş ve daha fazla renk kullanmaya başlamıştı.” sözleriyle resmin önemini aktardı.

Söz konusu resmin Van Gogh’un 1886-87 yıllarında kardeşi Theo’da kalırken yaptığı bir dizi resimden biri olduğu ve kardeşinin evine yakın bir sokağı betimlediği belirtildi.

Resmi 25 Mart’a kadar Paris, Amsterdam ve Hong Kong’daki müzayede evlerinde sergileyecek olan Sotheby’s mezatla ilgili olarak “Bu kadar ikonik bir seriden çıkmış bu kalibrede bir eserin piyasaya çıkması kesinlikle büyük bir olay.” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder