24 Şubat 2021 Çarşamba

Perinçek’in gazetesi Aydınlık Uygurlar için “terörist” dedi

Doğu Perinçek’in gazetesi Aydınlık, Doğu Türkistan’daki Uygurlar için “terörist” dedi. Gazete haberinde, işkence kamplarının eğitim merkezi olduğunu ileri sürülürken, “Doğu Türkistan’da terörü bitirdik” ifadesini kullandı. 

BOLD – Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yayın organı Aydınlık’ta bugün yayınlanan bir haberde “Doğu Türkistan’da terörü bitirdik” ifadelerine yer verildi. Haberde, milyonlarca Uygur’un işkence gördüğü kamplar ise istihdam için eğitimlerin verildiği merkezler olarak ifade edildi.

PERİNÇEK’İN ÇİN’E DESTEĞİ SÜRÜYOR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ardından, yayın organı Aydınlık gazetesi de Çin’in, Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırıma destek verdi. Gazetede bugün “Uygurlar konuşuyor: Yoksulluğu ve terörü bitirdik” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde Çin destekçilerinin görüşlerine yer verilirken Doğu Türkistan’da uygulanan ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine neden olan soykırım görmezden gelindi.

KAMPLARDAN GEÇEN KİŞİ SAYISI 3.6 MİLYON 

Doğu Türkistan’da teröre karşı mücadele edildiği öne sürülen haberde, “Sadece yoksulluk ile mücadele değil, teröre karşı mücadele de konferansın başlıklarından birisiydi. Sinciang Bölge Sekreteri Chen Quanguo yaptığı konuşmada teröre karşı mücadelede kazanılan başarıları paylaştı. Özellikle 2009 yılından beri yaşanan terör olaylarına karşı Çin devletinin mücadelesini anlatan Chen Quanguo, yüzlerce sivilin Doğu Türkistan İslami Hareketi (DTİH) tarafından öldürüldüğünü açıkladı. DTİH’ye karşı mücadelede başarı yakaladıklarını açıklayan Quanguo, son 4 yıl içerisinde bölgede hiçbir terör faaliyetinin gerçekleşmediğini belirtti. Aynı zamanda radikalleşme fikirleri taşıyan vatandaşların, verilen eğitimler sonrası istihdam edildiklerini de açıkladı. Ayrıca, Quanguo yoksullukla mücadelede bölgede son yıllarda 3.6 milyon kişinin yoksulluktan kurtarıldığı kaydetti” ifadelerine yer verildi. 

TÜRKİYE ÇİN’E KARŞI HALA SESSİZ

Doğu Perinçek, Çin’in Uygur Türkleri üzerinde uyguladığı şiddeti destekler nitelikte açıklamaları ile gündeme gelirken Türkiye Doğu Türkistan’la ilgili Çin’e karşı adım atmıyor. Çin’in Uygurlara uyguladığı insan hakları ihlalleri nedeniyle ABD, AB ülkeleri, Japonya, Kanada başta olmak üzere çok sayıda ülke Çin’e yaptırım uyguluyor. Birçok uluslararası firma Çin’le iş yapmayı bıraktı. Tekstilde ön plana çıkan Türkiye ise Çin’den Uygurların sömürüsü ile elde edilen pamuğu ve ipliği kullanmayı sürdürüyor.

 

Erken seçim düğümü Erdoğan’ın elinde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder