24 Şubat 2021 Çarşamba

AKP İzmir Kongresinden sonra korona olduğunu açıkladı

Tayyip Erdoğan’ın katıldığı lebalep İzmir İl Kongresine katılan eski AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın koronavirüs testi pozitif çıktı. Ayvalı, salgın önlemlerinin hiçe sayıldığı kongrede birçok siyasetçi ile yan yana geldi.

BOLD – İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve salgına rağmen lebalep doldurulan AKP İzmir İl Kongresinin üzerinden iki gün geçti. Kongreye ilişkin ilk Kovid-19 pozitif vakası da ortaya çıktı. Birgün’ün haberine göre kongreye katılan ve birçok siyasetçi ile yan yana olan eski AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın Kovid-19’a yakalandı.

İSTİFA ETTİREN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesaplarından koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyuran Ayvalı, gelen tepkiler sonrasında paylaşımlarını sildi. Emre Cemil Ayvalı, bir televizyon programında kullandığı “Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık” ifadesi nedeniyle görevinden istifa etmişti.

AKP’LİLERE SARAY TESTİ

AKP il kongrelerine katılanlara belirti aranmaksızın Kovid-19 testi yapıldığını ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şu bilgileri paylaştı: “Ankara’daki kongre öncesinde yüzlerce kişinin testi Cumhurbaşkanlığında yapıldı. İki gün önce de İzmir kongresinin testi için Pazar günü kamu hastaneleri seferber edildi. Sağlık Bakanlığı, söz konusu AKP kongresi olunca ne kriter dinliyor ne de algoritma. Yoksa test yaptırmak için belirlenen kriterler arasına AKP yöneticiliği ya da üyeliği mi var?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder