27 Şubat 2021 Cumartesi

MİT’in anlatıldığı dizinin fragmanında siyah Trasporter ile insan kaçırma sahnesi kullanıldı

TRT’nin MİT’i anlattığı yeni dizi ‘Teşkilat’ın fragmanında siyah Transpoter ile adam kaçırma sahnesine yer verilmesi dikkat çekti. Fragmanda yer alan replikler de şimdiden tartışma konusu oldu.

BOLD – 15 Temmuz’un ardından zaman zaman gündeme gelen adam kaçırmalar, bu sefer TRT’nin Milli İstihbarat Teşkilatını (MİT) anlattığı yeni dizinin fragmanında yer aldı.

TRT’nin ‘Teşkilat’ dizisinin fragmanı yayınlandı. Dizi için MİT’in yeni külliyesinin plato olarak kullanılması, ayrıca yayınlanan fragmanda yer alan siyah transporterle adam kaçırma, uçak düşürme, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar tarafından üretilen SİHA’lar dikkatleri çekti.

ADAM KAÇIRMA SAHNESİ SOSYAL MEDYADA

Fragmanda 15 Temmuz’un sonrasında çok sayıda kişinin zorla kaçırıldığı araç olarak bilinen siyah bir transporterin yer alması ve o araçla adam kaçırılması sosyal medya takipçilerinin dikkatinden kaçmadı. Eski AKP milletvekili ve DEVA Partisi Kurucusu Ahmey Faruk Ünal da sosyal medya hesabından dizinin fragmanında siyah transporter ile birisinin kaçırıldığını yazdı.

Kronos’ta yer alan habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından desteklenen Teşkilat dizisi 7 Mart Pazar günü TRT 1’de izleyici ile buluşacak. Başrollerinde Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtçu, Mesut Akusta, Ezgi Eyüboğlu, Ezgi Şenler gibi isimlerin yer aldığı dizinin tanıtım fragmanı yayınlandı.

MİT’İN KALESİ FİLM SETİ OLDU

Dizide MİT’in ‘kale’ olarak isimlendirilen Ankara’daki yeni yerleşkesi film seti olarak kullanıldı. Fragmandaki sahneler kadar, kullanılan replikler de dikkat çekti. Operasyon merkezindeki sahnede ekrandaki fotoğraflarda yer alan insanlar için “Bu arkadaşların hepsi bu sabah bir uçak kazasında öldü” denilirken, “Devlet öl der ölürsün, yaşa der yaşarsın” diyaloğu dikkat çekti. Arka seslerde ise “Bazı kahramanlar vardır siz onları bilmezsiniz, onlar da kendini bilmez” ifadeleri yer alıyor.

Ankara’da uzun zamandır ilk kez bu büyüklükte bir prodüksiyonla dizi çekildiği öne sürülürken, dizinin stoklu ilerlediği ve bir kaç bölümünün önceden çekildiği belirtiliyor. Kod adı Teşkilat olan yeni dizinin, değişen ismini Gazeteci Birsen Altuntaş ‘Ankara’ olarak duyurdu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder