25 Şubat 2021 Perşembe

Guardian Çakıcı’nın Erdoğan için önemini yazdı: Başka çaresi yok!

AKP’nin popülaritesinin azaldığı bu günlerde Tayyip Erdoğan’ın iktidarda kalmak için MHP’den başka çaresi olmadığını belirten Guardian gazetesi, Alaattin Çakıcı analizi yayımladı.

BOLD – İngiliz Guardian gazetesinde Bethan McKernan imzasıyla çıkan “Türk gangsterler gölgelerden sıyrılıp kamusal alana çıkıyor” başlıklı makalede, Türkiye’nin en kötü şöhretli gangsteri, olarak tarif edilen çete lideri Alaattin Çakıcı anlatılıyor. Çakıcı’nın cezaevinden çıkışıyla birlikte Türkiye’de karanlık figürlerin kucaklandığı yeni bir siyasi iklimin ortaya çıktığına dikkat çekiliyor.

GEÇMİŞİN OYUNCULARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Çakıcı’nın dostluklarına ilişkin tarihsel bilgilerin de paylaşıldığı makalede, “Geçmişin oyuncuları hapiste ya da dışarıda saklanarak onlarca yıl geçirdikten sonra kamusal alana cesur bir şekilde yeniden giriyorlar…” ifadeleri yer aldı. Makalede, “Eroin, Organize Suçlar ve Modern Türkiye’nin İnşası” kitabının yazarı, California Donanma Yüksek Lisans Okulu’ndan Prof. Ryan Gingeras’ın sözlerine de yer verildi. Gingeras’ın, “Çakıcı gibi gangsterlerin yeniden ortaya çıkması, mafyanın geri dönüşünü değil, bu adamların Türk sağında halk idolleri haline gelme şeklini temsil ediyor” sözleri hatırlatıldı.

SORUNLU MÜTTEFİK

McKernan, siyasal İslamcı Erdoğan’ın ‘sorunlu müttefiki’ olarak nitelendirdiği Bahçeli’nin, seküler tarzda bir milliyetçiliğe inandığını ve bu durumun, önemli iç ve dış politika meselelerinde Erdoğan ile arasında anlaşmazlık yarattığının altını çizdi. McKernan’a göre, “Son 20 yılda diğer bütün potansiyel siyasi ortaklarını yabancılaştıran Erdoğan’ın, AKP’nin popülaritesinin azaldığı bu günlerde, iktidarda kalmak için MHP’ye bağlı kalmaktan başka çaresi yok.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder