12 Mayıs 2021 Çarşamba

“Bari bu rakamlarda dalavere yapmayın”

Gazeteci Murat Muratoğlu, AKP Hükumetinin batık kredilere de sansür uyguladığını açıkladı. Ödenemeyen kredinin 151 milyar liradan 148 milyar liraya düşürüldüğünü kaydeden Muratoğlu, “Bari burada yapmayın enflasyonda, işsizlikte, hasta vaka sayısında yaptığınız dalavereyi değil mi ama” dedi.

BOLD – Bankacılığın çok hassas bir konu olduğunu kaydeden Muratoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yayınladığı rakamları eleştirdi.

YABANCILAR RAKAMLARA İNANMIYOR, HİSSELERİ SATIYOR

Türkiye’deki batık kredilerle ilgili kimsenin net bir bilgiye sahip olmadığını vurgulayan Muratoğlu, “Yabancı yatırımcılar borsada neredeyse ellerindeki bütün banka hisse senetlerini sattıklarına, kalanları satışa koyduklarına göre durum pek hoş değil. Bankalar defter değerlerinin dörtte birinden işlem görüyorlar. Demek ki açıkladıkları bilançolara yabancı analistler inanmıyorlar! Aa neden ki?” diye sordu.

MATEMATİKLE AÇIKLANAMAYACAK GARİPLİKLER

Sorunlu kredi rakamlarının ‘adeta karalandığını’ belirten Muratoğlu, matematik ile açıklanamayacak ilginçlikler bulunduğunu söyledi. “İşlerin dönmediği, dükkânların kapalı olduğu, satış yapılamayan, para kazanılamayan, döviz fiyatlarının rekor kırdığı, faizin zıvanadan çıktığı bir ortamda sorunlu kredilerde azalma yaşandı. Hadi len!” diye yazan Muratoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Verilen kredi 697 milyar lira artmış ve hayatın doğal akışına aykırı olarak ödenemeyen kredi miktarı gerilemiş. Yaklaşık 151 milyardan 148 milyara. Yine resmi verilere göre 500 milyar liralık kredide aksama yaşanıyor tahsilat safhasında… Sen onu kafanda en az ikiye katla… Bari burada yapmayın enflasyonda, işsizlikte, hasta-vaka sayısında yaptığınız dalavereyi değil mi ama?”

KREDİLER İÇİN PARA BASARLARSA

Muratoğlu dikkat çeken bir uyarıda da bulundu: “Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin en büyük derdi hiç şüphesiz verilmiş, verilen, verilecek kredilerin ödenememesi… Halının altında yer kalmadı, sorun süpürülemeyecek hale geldi. Hele şimdi ekonomiyi büyüteceğiz diye daha önce denedikleri Kredi Garanti Fonu’nun ikinci bölümünü çekip yeni krediler için para basarlarsa işte o zaman görün faizleri ve dövizi”

“Bari bu rakamlarda dalavere yapmayın” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder