15 Mayıs 2021 Cumartesi

Kaymakama külliye

AKP iktidarı Gaziosmanpaşa Kaymakamı için de itibardan tasarruf etmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaştığı yeni GOP Hükumet Konağı, büyüklüğü ve Beştepe’ye benzerliğiyle tepkilerin odağı oldu.

BOLD – İstanbul Gaziosmanpaşa’da yapılan yeni hükumet konağının Beştepe’ye benzerliği ve israf boyutu sosyal medyada gündem oldu.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı, Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 25 bin 325 metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Proje bünyesinde; 6’sı engelli otoparkı olmak üzere 136 araçlık otopark, bay-bayan mescit, 160 kişilik yemekhane, 330 kişilik konferans salonu, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, İlçe Tarım Gıda Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kaymakamlık bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu binanın kullanıma hazır olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Soylu paylaşımında binanın görselleriyle şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Gaziosmanpaşa’ya, Yeni Hükümet Konağımız yakıştı mı çok yakıştı. Gaziosmanpaşa Hükümet Konağımız hizmete hazır.”

BAKAN SOYLU’YA VATANDAŞTAN TEPKİ

AKP’yi zor günlerde vatandaşları desteksiz bırakarak, saraylar yapmakla suçlayan sosyal medya kullanıcıları Soylu’nun paylaşımına tepki gösterdi.  Bir takipçisi Soylu’ya şu cümlelerle yüklendi: “Bu cillop gibi hükümet konağı yapmak yerine desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza maddi anlamda destek olmuş olsaydınız daha iyi olmaz mıydı? böyle bir dönemde böyle bir hükümet konağına gerçekten ihtiyaç var mıydı?”

ŞAKA DEĞİL CİDDİLER

Hükumet konağının Beştepe’ye benzerliği sosyal medyada tartışma konusu oldu. Gazeteci Zafer Arapkirli konuyla ilgili paylaşımında, Soylu’nun tweetini alıntılayarak, “İstanbul’da Gaziosmanpaşa’ya yapılan yeni hükümet konağı (İçişleri Bakanı paylaştı) Tek eksiği, Kaymakam için, dış kapıdan içeri uzuuuun bir kırmızı halı. Girerken kenara dizilecek mızraklı muhafızlar için ihaleye çıkılır artık. Vallahi şaka değil. Ciddiler.” ifadelerini kullandı.

Zafer Arapkirli’nin paylaşımına yorum yazan CHP eski milletvekili Hüsnü Bozkurt ise şunları kaydetti: “Koskocaaaaa Kaymakam itibardan tasarruf mu etsin yani Zafer Bey.”

Gardaşım Azerbaycan neden İsrail’i destekliyor

 

Kaymakama külliye yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder