13 Mayıs 2021 Perşembe

Elon Musk’tan bitcoine darbe

Dünyanın en zenginlerinden Elon Musk’ın açıklamaları bitcoini çökertti. Bitcoin kullanarak elektrikli Tesla otomobili alma uygulaması askıya alınınca kripto paralar yüzde 10 değer kaybetti.

BOLD – Türkiye ve dünyada dijital para yatırımcılarının peşinden koştuğu SpaceX ile Tesla’yı yöneten Elon Musk’tan yeni bir hamle geldi. Daha önce 1,5 milyar dolarlık kripto para satın alan Musk, Tesla araçlarının satın alınmasında bitcoin kullanılacağını açıklamıştı.

ASKIYA ALDIK

Musk’ın şirketi Tesla şok edici bir karar alarak geri adım attı. Musk twitter üzerinden yaptığı duyuruda “Bitcoin üretirken kullanılan fosil yakıtların ve özellikle kömürün hızla artması endişe yarattı. Dolayısıyla Bitcoin kullanarak otomobil ve araç satın alma uygulamamızı askıya aldık” dedi.

58 BİNDEN 48 BİNE GERİLEDİ

Musk’ın bu mesajından sonra Bitcoin’in değeri 58 bin dolardan 48 bin dolara geriledi. Musk, “Şirket Bitcoin satmıyor ve kripto parayı bir alışveriş sürecinde kullanmaya devam edecektir. Fakat bunun için kripto para üretiminin daha sürdürülebilir enerji ile çalışması gerekmektedir” açıklaması da yaptı. Bunun üzerine kripto paralar 51 bin dolara çıktı.

Yatırımcılar bir kişinin iki dudağı arasındaki bitcoindeki iniş çıkışları takip etmekte zorlanıyor.

Elon Musk’tan bitcoine darbe yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder