12 Mayıs 2021 Çarşamba

Putin ve Erdoğan’dan ‘tansiyonu düşürme’ çağrısı

Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin, İsrail-Filistin çatışmalarıyla ilgili görüştü. İki lider de taraflara tansiyonu düşürmeleri için çağrı yaptı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ve Filistinliler arasındaki çatışmalarla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, görüşmede “hem devam eden çatışmalar hem de artan ölü ve yaralı sayısından ciddi endişe duyulduğu” ifade edildi. Kremlin, her iki liderin de “tansiyonun düşürülmesi ve sorunların barışçıl şekilde çözülmesi için taraflara çağrıda bulunduğunu” bildirdi.

Görüşmenin içeriğine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le yaptığı görüşmede, “İsrail’in Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik pervasız saldırıları karşısında Türkiye olarak tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduklarını belirterek uluslararası camianın da İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini” ifade etti.

Açıklamaya göre, Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin meseleye müdahil olmasının önem arz ettiğini ve Konsey’in İsrail’e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladı.

Gazze’de can kaybı 48’e yükseldi: BM’den ‘topyekun savaş’ uyarısı

Putin ve Erdoğan’dan ‘tansiyonu düşürme’ çağrısı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder