15 Mayıs 2021 Cumartesi

Yuva hasreti çeken çocuklara gönderdiği resim pes dedirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, devlet korumasındaki 13 bin çocuğa kendi çizdiği aile sıcaklığını anlatan bir kompozisyonun yer aldığı bayram kartları gönderdi.

BOLD – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamında ağırladığı çocuklara Ramazan dolayısıyla ikramda bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, devlet korumasındaki 13 bin çocuğa, çizdiği ‘ev’ resmin yer aldığı bayram kartı gönderdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Devlet koruması altındaki çocuklara bu kez Bakan Yanık sürpriz yaptı. Çocuklar için bayram kartı hazırlayan Yanık, bu kartları Bakanlığa bağlı çocuk evleri, çocuk evleri siteleri ve çocuk destek merkezlerinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara gönderdi” ifadeleri yer aldı.

SÜRPRİZ YAPTIK

“Mutlu Bayramlar” ifadesiyle kalp içinde ev, ağaç ve kuşlardan oluşan kompozisyonun yer aldığı kartlarla çocukların bayramını kutlayan Yanık, “Bayramlarda çocuklarımız bize resim çizip bayramımızı kutlardı. Bu bayram bin 369 kuruluşumuzdaki 13 binin üzerinde evladımıza bir sürpriz yaptık” dedi.

Bakan Yanık, bayram kartını hazırladığı anlara ilişkin videoyu da “BizBüyükBirAileyiz” etiketiyle sosyal medya hesabından paylaştı.

NEYİ BAŞARMAYA ÇALIŞTI ACABA

Bakan Yanık’ın kendi çizdiği ‘Ev’ resmini aile hasreti çeken, devlet korumasındaki çocuklara göndermesi sosyal medyanın da gündemindeydi. Sosyal medya kullanıcıları Bakan Yanık’ı ’empati yoksunu’ olmakla eleştirdi.

Yanık’a tepkisini dile getiren Yunus Emre adlı kullanıcı, “Bakan Yanık, siz bakmayın ablacım. Bir bakan seçimi en fazla ne kadar hatalı olabilirdi sorusuna tek başına yanıt oldu! Yurtta kalan çocuklara aile sıcaklığını sunan bir çizim göndererek neyi başarmaya çalıştı acaba cidden?” diye sordu.

UZMANLAR YORUMLASIN

Yanık’ın gönderdiği resmin pedagoglar tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayan Filiz Aslan kullanıcı da, “Resmi Bakan Yanık çizmiş, çocuklara yollamış, güneş çığlık atıyor, ev üzgün surat gibi, kuşu yolmuşlar sanki, mevsim bahar soba niye tütüyor? Bu kadın beni ürkütüyor, ciddiyim. Uzmanlar yorumlasın lütfen” dedi.

Kaymakama külliye

Yuva hasreti çeken çocuklara gönderdiği resim pes dedirtti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder