13 Mayıs 2021 Perşembe

Peker’den Soylu’ya: “Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi?”

Sedat Peker, yayınladığı 4. videosunda Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili Süleyman Soylu’ya seslendi ve “Silivri’de intihar eden Emniyet müdürünü anlatsana?” dedi. Peker, ayrıca Soylu için “Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi?” diye sordu.

BOLD – Hakkında ‘organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker, sosyal medya hesaplarından dördüncü videosunu yayınladı. Peker, videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı.

Peker, 1 saate yakın konuştuğu “Bazıları Aslan Hikayesini Anlatmadan Avcının Hikayesine İnandılar. Görüşeceğiz” başlıklı videoda, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Sedat Peker, intihar olayıyla ilgili, “Silivri’de intihar eden Emniyet müdürünü anlatsana? Emniyet müdürü arkadaşları onun neden intihar ettiğini biliyorlar, neden söylemiyorlar” dedi.

“‘İSTANBUL’U BEN YÖNETMİYORUM, BERAT YÖNETİYOR’ DEDİN Mİ DEMEDİN Mİ?”

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul’u ben yönetmiyorum, Berat yönetiyor” dediğini söyledi.

Peker Soylu’ya ayrıca,  “Namus sahibiysen konuş ya, Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi?” diye seslendi.

Sedat Peker, “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, temiz Süleyman, aslan Süleyman… Benimle ilgili bir tweet atmış “Pislik, mafya” demiş. Ondan önce “Suç örgütü” demişti. Bugün size temiz Süleyman’ı anlatacağım” sözlerinin ardından videosunda şu iddialarda bulundu:

“Bizim temiz Süleyman var, Sayın İçişleri Bakanımız. Bir arkadaş aradı dedi ki, ‘Süleyman Bey’in üzerine çok geliyorlar, bir şeyler söyleyecek, arkadaş kusura bakmasın.’ Bizim temiz Süleyman bir tweet attı, ‘Suç örgütü liderini takipteyiz’ tamam. Millet buna biraz daha saldırınca ertesi gün ‘Pislik, mafya lideri’ dedi. Şimdi namusluca konuşacağız. İnsanın yalan söyleyip söylemediği her şeyinden belli oluyor. Ben zaten delilleriyle anlatacağım. Namus sahibiysen konuş ya, Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi? Akrabam Reşat Hacıfazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan. Ya sen değil miydin DYP’nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım, akrabalarım. Onlar senin yanında değil miydi? Benim akrabam gelip ‘Reis’in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul’da sorunlar var’ dediğinde, ‘İstanbul’u ben yönetmiyorum, Berat yönetiyor’ dedin mi, demedin mi? ‘O yaptırıyor her şeyi’ dedin mi demedin mi? ‘Sedat Peker’in akrabası, bir cenazedeyiz, telefon sinyalleri var, cenazede görüştük, sen demedin mi ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar. Ben tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi? Senin bu dünyada hep yıldızın parlak olacak.”

PEKER’DEN SOYLU’YA: EŞKIYA MISIN SEN? MİLLET KURU SOĞANA MUHTAÇ OLDU

Sedat Peker sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah mısınız siz? Pelikancısı, Ağarcısı, Süleymancısı… Nedir ulan? Sarmışsınız Tayyip abinin çevresini, dünyayla bağlantısını kesmişsiniz. ‘Ülke böyle büyüyor ülke şöyle büyüyor’, insanlar intihar ediyor. Sen bakan değil misin? Onlarla ilgilensene. Senin görevin gazeteciye, parti başkanına, ona buna… Eşkiya mısın sen? Millet kuru soğana muhtaç oldu”

BARIŞ AKADEMİSYENLERİNİN BAZILARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

“Bir önceki videomda Barış Akademisyenleri ile ilgili, içlerinden ‘Biz bu yazıya teröre destek olmak amacıyla imza atmadık’ diyen olursa onlardan özür dileyeceğim dedim” ifadelerini kullanan Peker, bazı akademisyenlerin yazıya ‘teröre destek olmak için’ imza atmadıklarını açıkladığını söyledi ve “Kötü bir hayvanlık yaptık. O dostlardan özür dilerim.” dedi.

PEKER’DEN SOYLU’YA: SİLİVRİ’DE İNTİHAR EDEN EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ANLATSANA

Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan 31 Temmuz 2017’de makam odasında intihar etti

Peker’in videoda gündeme getirdiği en ciddi iddialardan birisi de Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sözleri oldu.

Sedat Peker, intihar olayıyla ilgili, “Silivri’de intihar eden Emniyet müdürünü anlatsana? Emniyet müdürü arkadaşları onun neden intihar ettiğini biliyorlar, neden söylemiyorlar” dedi.

Peker, sözlerine şöyle devam etti:

“Silivri Emniyet müdürü temiz, genç bir arkadaş. Emniyet Müdürü arkadaşları onun neden intihar ettiğini biliyorlar, neden söylemiyorlar? Temiz Süleyman’a da soracağız bunu. Söylemediler çünkü söyleseler inanmayacaklardı, cezaevine atacaklardı, en iyi ihtimalle sürgüne yollayacaklardı. Demek şartlar uygun olmayabiliyor. Benim meselem şeref, namus meselesi.”

SİLİVRİ EMNİYET MÜDÜRÜ HAKAN ÇALIŞKAN’IN İNTİHARI

Silicri İlçesi Emniyet Müdür Hakan Çalışkan Temmuz 2017’de makamında intihar etmişti.

Cumhuriyet gazetesi 2018 yılı Mayıs ayında yazdığı bir haberde intihar olayı soruşturmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya uzandığını yazmıştı.

Habere göre Çalışkan’ı intihara sürükleyen olay, Bakan Soylu’nun oğlunun gözaltına alınan bir arkadaşının usulsüz biçimde serbest bıraktırılmasıyla ilgili idi.

Salıverilme olayını öğrenen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’dan olayla ilgili tutanak tutarak Bakan Soylu hakkında resmi işlem başlatmasını istediği, Silivri Emniyet Müdürü Çalışkan’ın da oluşan baskıya dayanamayarak intihar ettiği  haberde ifade edilmişti.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

2017 yılı Temmuz ayı sonunda, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı rutin bir kontrol sırasında İçişleri Bakanı’nın oğlu Engin Levent Soylu’nun bir arkadaşı gözaltına alındı. Adli bir olaydan ötürü hakkında yakalama kararı bulunan kişi, arkadaşı Engin Levent Soylu’ya telefon açarak yardım istedi.

Oğul Soylu’nun arkadaşı, gözaltına alındığı bölge olan Silivri Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilerek nezarethaneye konuldu. Ancak bir süre sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı Ekrem Gülen, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ı arayarak gözaltında bulunan kişinin serbest bırakılmasını istedi. Müdür Hakan Çalışkan’ın, gözaltı işleminin resmiyete döküldüğünü belirterek talebe olumsuz yanıt vermesi üzerine iddiaya göre kendisine, “Şahıs Bakanın yakını ve serbest bırakılması isteniyor” talimatı verildi.

SİLİVRİ EMNİYET MÜDÜRÜNE ‘RESMİ İŞLEM BAŞLAT’ BASKISI

Koruma Daire Başkanı Gülen’in talimatı üzerine oğul Soylu’nun arkadaşı serbest bırakıldı. Ancak konu Bakan Soylu ile aralarında husumet olduğu iddiaları basına yansıyan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a aktarıldı. Bunun üzerine Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ı arayan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, kendisinden İçişleri Bakanı Soylu ve Koruma Daire Başkanı Ekrem Gülen’in sorumluluğunu belirten bir tutanak tutarak olayla ilgili resmi işlem başlatmasını istedi. Hem Ankara’dan hem de İstanbul’dan amirlerinin oluşturduğu baskıya dayanamayan Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, 31 Temmuz sabahı makamında intihar etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, Hakan Çalışkan 30 Temmuz’u 31 Temmuz’a bağlayan gece geç saatlere kadar Emniyet müdürlüğü binasındaki makam odasındaydı. Geç saatlere kadar akıllı telefonlardaki mesajlaşma programı olan WhatsApp’ta da online olarak görünen Emniyet Müdürü Çalışkan, telefonlarına yanıt vermemesi üzerine sabah 10.30 sıralarında makam odasına giren özel kalemde görevli polis memurları tarafından başından vurulmuş halde bulundu.

Olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma açılırken Emniyet Genel Müdürlüğü’nden üst düzey kişilerin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinde baskı kurarak dosyayı kapatmaya çalıştığı da iddia edildi. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, aynı zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı da olan Enerji Bakanı Berat Albayrak ile giriştiği veliahtlık savaşı nedeniyle soruşturmanın önü kesilemedi. Soruşturma kapsamında telefon kayıtlarında yapılan incelemelerde Hakan Çalışkan’ın intihar etmeden önceki günlerde kimlerle konuştuğu ve mesajlaştığı da mercek altına alındı. Bu incelemeler sonucunda Çalışkan’ın, Koruma Daire Başkanı Gülen tarafından arandığı bilgisine de ulaşıldı.

KORUMALARIN İFADESİ ALINDI: BAKAN MI ARATTI?

Hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alınan bir kişiyi usulsüz serbest bıraktırması yönünde Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan üzerinde baskı kurulduğu iddialarıyla ilgili yürütülen idari soruşturmada müfettişler İçişleri Bakanı Soylu’nun korumalarının da ifadesini aldı. Koruma polislerine Hakan Çalışkan’a telefon açıldığı sırada Bakan Soylu’nun nerede olduğu, kendisinin telefonla konuşup konuşmadığına yönelik sorular sorulduğu öğrenildi. Koruma Daire Başkanı Gülen’in, intihar eden Silivri Emniyet Müdürü Çalışkan’a, Bakan Soylu’nun talimatıyla telefon açıp açmadığı da soruşturuldu.

SOYLU – ALBAYRAK ÇEKİŞMESİNDE MUSTAFA ÇALIŞKAN

Süleyman Soylu ile Berat Albayrak’ın aralarında veliahtlık savaşı olduğu iddiaları çokca basına yansımıştı.

Ayrıca Berat Albayrak’ın adamı olarak basına yansıyan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın görevde olduğu dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında sürtüşme olduğu medyada çokca dile getirilmişti.

Cumhuriyet gazetesi 12 Nisan 2018’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mobil telefonlarının emrindeki polisler tarafından usulsüz takip edildiğini yazmıştı. Konuyla ilgili açılan soruşturmada Ankara ve İstanbul’da 6 polisin görev yerinin değiştirildiği kaydedilmişti.

Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu’nun aracı, yanında korumaları da olduğu halde İstanbul polisi tarafından durdurulmuş ve uyuşturucu araması yapılmıştı. Oğlunun aracındaki arama sürerken Bakan Soylu’nun devreye girmesine rağmen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın da Bakan’ın telefonlarına çıkmadığı iddia edilmişti.

Mustafa Çalışkan, Eylül 2015- Haziran 2020 tarihleri arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttü. 2020 yılı Haziran ayında yayınlanan kararnameyle Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

4. video geldi: Sedat Peker ve Süleyman Soylu birbirine girdi

Peker’den Soylu’ya: “Berat Bey’e sen beni düşman etmedin mi?” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder