14 Mayıs 2021 Cuma

CHP kılıç çekti Saray ‘Kudüs’ zırhını kuşandı

Erdoğan’ın ‘helallik’ çıkışı sonrası erken seçim çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na Fahrettin Altun’dan Filistin’deki olaylar gerekçe gösterilerek tepki geldi. Altun’un paylaşımına takipçilerinden eleştiri yağdı.

BOLD – AKP’yi yüzde 30’ların, MHP’yi de baraj altında gösteren anket sonuçları muhalefetin özgüvenini artırıyor. AKP ve Erdoğan, her fırsatta erken seçim çağrısı yapan muhalefeti duymazdan geliyor. Erdoğan’ın desteksiz tam kapanmayla zor durumda bıraktığı esnaftan helallik istediği son konuşmasına tepkiler, CHP’nin erken seçim kampanyasına dönüştü.

HEMEN SEÇİM!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan yaptığı ‘Hemen Seçim’ çağrısına on binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

KUDÜS KAN AĞLARKEN…

Sosyal medyanın gündemine oturan seçim çağrısı sonrası Kılıçdaroğlu’na cevap Saray’ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Kılıçdaroğlu’nun, Tayyip Erdoğan’a “Helalleşelim, erken seçim çağrısı yapıyorum” paylaşımını alıntılayan Altun, “Ramazan Bayramı’nda Kudüs kan ağlarken siz yine ucuz siyasi hesaplarla sosyal medyada boy gösteriyorsunuz. Size de ancak bu yakışır!” dedi.

 

KUDÜS KAN AĞLARKEN ERDOĞAN NEDEN TATİLDE

Erken seçim çağrısına Kudüs çıkışı yapan Altun’un paylaşımının takipçilerinden tepki dolu yanıtlar geldi. Bir vatandaş Altun’a, “Siz kudüs kan ağlarken turist gelsin diye video paylaşmıştınız o serbest miydi?” diye sordu. Önceliğimiz Türkiye diyen vatandaşlar kriz ve işsizliğe rağmen Altun’un kamudan eline geçen 4 maaşı eleştirirken, bazı sosyal medya kullanıcıları da ‘Kudüs kan ağlarken’ Erdoğan’ın neden Marmaris’te tatil yaptığını sordu.

RESMİ BELGELİ YANIT

Selim Keskin isimli bir kullanıcı da Altun’a devletin resmi belgesini hatırlattı. Keskin “Fahrettin Bey, sizler 2016 yılının Ramazan Ayı’nda, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna dair sözleşme imzalamıştınız.” yazarak söz konusu sözleşmeyi de paylaştı.

NEDEN KUDÜS’TE İMZALANDI

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, konuyla ilgili 19 Ağustos 2016’da MHP Grubu’nun verdiği önergede şu ifadeler yer almıştı: “Bir diğer dikkat çekici husus -eğer dikkatimden kaçtıysa bilemiyorum ama dile getirilmedi- bu anlaşma Kudüs’te imzalanıyor. Bildiğimiz kadarıyla İsrail’in başkenti Tel Aviv. Yani, bir tarafı Ankara’da, anlaşma metnine baktığınızda bu anlaşma ‘Ankara ve Kudüs’te 28 Haziran 2015 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha olarak imzalanmıştır’ diyor ve iki ülkenin Dışişleri müsteşarları tarafından imzalanıyor. Bunu, Hükûmetin sayın bakanları açıklamak zorundadırlar Neden Kudüs’te imzalanmıştır bu? Yani, Türkiye’ninki Ankara’da imzalanıyor da acaba bu Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunun zımni bir kabulü müdür, böyle mi yorumlamamız lazım veya nasıl yorumlamamız gerekir, bunun mutlaka açıklanması gerekir.”

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

CHP kılıç çekti Saray ‘Kudüs’ zırhını kuşandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder