15 Mayıs 2021 Cumartesi

İstifa krizi gibi olmadı Soylu’ya Bahçeli değil Alaattin Çakıcı kefil oldu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya diğer bir mafya babası Alaattin Çakıcı’nın sahip çıkması dikkat çekti. Pandemi genelgesi sonrası sosyal medyadan istifa eden Soylu’ya açıktan destek veren MHP Genel Başkanı Bahçeli bu kez sessizliğe gömüldü.

BOLD ANALİZ –  Yurtdışında bulunan Sedat Peker, 4. videosunda hakkında ‘mafya pisliği’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği haber üzerine yurtdışına kaçtığını açıklamıştı. Peker, Soylu’ya ‘Süslü Süleyman, Temiz Süleyman, Cici Süleyman’ ifadeleriyle yüklendi.

Soylu’nun Demokrat Partiye kongrelerine girebilmek için kendisinden ve akrabası Reşat Hacı Fazlıoğlu’ndan destek aldığını belirten Peker, “Yav sen değil miydin, DYP’nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, eski arşivlerden çıkarın. Olaylı kongreleri vardı, çok eskiden, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım” ifadelerini kullandı. Soylu’nun bakanlığ sırasında kendisine koruma tahsis ettiğini kaydeden Peker, yurtdışına kaçarken de Soylu’dan bilgi aldığını açıkladı. Peker, Soylu’nun “Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar.’ ‘Ben tehlikeli bir durum olunca haber vereceğim” dediğini anlattı. Peker’in videoda Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili de İçişleri Bakanını suçlayan ifadeler kullandı. Peker, “Silivri Emniyet müdürü temiz, genç bir arkadaş. Emniyet Müdürü arkadaşları onun neden intihar ettiğini biliyorlar, neden söylemiyorlar? Temiz Süleyman’a da soracağız bunu” dedi.

İddialara sosyal medyadan cevap veren Süleyman Soylu ise, Peker’e “Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği” dedi. İddiaları yalanlayan Soylu, Peker’i mahkemeye vereceğini söyledi.

BAHÇELİ BU KEZ SESSİZ KALDI

Sedat Peker’in Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu’ya yönelik iddiaları gündemi alt üst ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli’nin sessizliği dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl pandemi genelgesinde yaşanan kaos nedeniyle Süleyman Soylu sosyal medyadan istifa ederken, Erdoğan istifayı kabul etmemiş, Devlet Bahçeli de Twitter’den Soylu’ya sahip çıkmıştı. Bahçeli, “Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır” ifadelerini kullanmıştı.

SARAY’DAN CILIZ DESTEK

Bahçeli’nin Sedat Peker’in iddiaları karşısında zor durumda kalan Soylu’ya bu kez destek açıklaması yapmaması dikkat çekti. Saray’dan ise cılız bir açıklama sözcü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, Twitter’dan Soylu’ya destek vererek, muhalefeti ‘mafyatik bir şahsın hezeyanlarından medet ummakla’ suçladı.

BAHÇELİ YERİNE ÇAKICI SAHİP ÇIKTI

Erdoğan ve Bahçeli’nin sessiz kaldığı iddialar karşısında İçişleri Bakanı Soylu’ya diğer bir organize suç örgütü kurmak suçundan yıllarca hapis yatan Alaattin Çakıcı’dan destek geldi. Yazılı açıklama yapan Çakıcı, “Cumhuriyet tarihi terörle mücadele etmiş en İçişleri Bakanı sayın Soylu ile ilgili bir şeyler söylenmektedir. Sayın Soylu’yu Türkiye tanıyor. Terörle ile ilgili bedenini 5 bin derecedeki ateşin içine atmıştır” sözleriyle Soylu’ya destek oldu.

Alaattin Çakıcı’dan Sedat Peker’e ‘Cici Süleyman’ çıkışı: En İçişleri Bakanı Soylu’dur

İstifa krizi gibi olmadı Soylu’ya Bahçeli değil Alaattin Çakıcı kefil oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder