13 Mayıs 2021 Perşembe

UFEA Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’dan Porto’ya aldı

UEFA, İngiltere Premier Ligi takımları Manchester City ve Chelsea arasında 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin, Portekiz’in Porto kentine alındığını açıkladı.

BOLD – UEFA, İngiliz Manchester City ve Chelsea takımları arasında 29 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak stadyumda değişikliğe gitti.

Buna göre daha önce İstanbul’da bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanan final mücadelesi, Portekiz’in Porto şehrindeki Estadio Do Dragao Stadı’na alındı.

UEFA, bu kararın alınmasındaki en önemli sebep olarak İngiliz hükümetinin Türkiye’yi salgın nedeniyle yüksek riskli ülkelerin bulunduğu “kırmızı listeye” dahil etmesi olduğunu belirtti. UEFA final karşılaşmasının İngiltere’ye alınması için İngiliz hükümeti ile görüşmelerin yapıldığını ancak olumlu sonuç alınamadığını da ifade etti.

UEFA BAŞKANI: TÜRK YETKİLİLER KABUL ETTİ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de alınan kararla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi Finali’ni seyircisiz oynatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Ceferin, “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk yetkililer, UEFA’nın rakip kulüplerin taraftarlarına maçı izleme şansı verme çabalarını kabul etti” şeklinde konuştu.

Ceferin “TFF, her zaman UEFA’nın güvenilir ortağı olmuş ve Türkiye yıllar içinde birçok UEFA etkinliğine büyük bir başarıyla ev sahipliği yapmıştır. Yakın gelecekte Şampiyonlar Ligi finali ve daha birçok etkinlik için İstanbul ve Türkiye’de olmayı umuyorum” dedi.

İNGİLTERE TÜRKİYE’Yİ KIRMIZI LİSTEYE ALDI

Final maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması öngörülüyordu.

Ancak İngiltere’nin geçen hafta Türkiye’yi, dönüşte 10 günlük otel karantinasına girilen kırmızı listeye alması nedeniyle, İngiliz taraftarların maça gidebilmesi zorlaşmıştı.

Portekiz ise İngiltere’nin dönüşte karantina gerektirmeyen “yeşil ülkeler” listesinde,

12 BİN TARAFTAR FİNAL MAÇINI STATTA İZLEYEBİLECEK

6 bin Manchester City ve 6 bin Chelsea taraftarı finali stadyumda izleyebilecek. Ancak nihai sayı ilerleyen günlerde yapılacak olan toplantılarda kesinleşecek.

Geçen yılki Şampiyonlar Ligi finali de koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul yerine Portekiz’in başkenti Lizbon’da oynanmıştı.

UEFA, İngiltere hükümeti ve İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileri arasında, finalin Londra’ya alınması için görüşmeler yapılmış ancak anlaşma sağlanamamıştı. Anlaşmaya varılamamasının en önemli nedeni ise UEFA’nın, sponsorlar ve yayın kuruluşlarının temsilcileri ile finali VIP (çok önemli kişi) kategorisinde izleyeceklerin karantina kısıtlamalarından muaf tutulmaları talebinin İngiliz hükumeti tarafından kabul görmemesiydi.

İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali Portekiz’e mi gidiyor?

UFEA Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’dan Porto’ya aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder