10 Mayıs 2021 Pazartesi

Türkiye’de hastalar 3 ilaçta kobay oldu

Kovid-19 salgınında Türkiye’deki vatandaşların sadece bir ilaçta değil 3 ilaçta daha kobay olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Şubat-Mart 2020 tarihleri ​​arasında Tarsus Medical Park Hastanesinde 30-80 yaşları arasında toplam 24 hastada 3 farklı ilaç test edildi.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü’nün ikazlarına rağmen 1 yıl boyunca sıtma ilacı olarak bilinen hidroksikinolonu vatandaşlar üzerinde kullandı. İlacı öve öve bitiremeyen Koca, 1 milyon kutu aldıklarını söyledi. Bir yıl sonra ise ilacın Kovid-19 tedavisinde işe yaramadığı ve ağır yan etkileri olduğu belirtilerek Türkiye’deki kullanımı durduruldu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi 6 aydır cevaplanmıyor.  Emir, dünyada klorokini son 6 ayda kullanan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtirken yeni bir gerçek daha ortaya çıktı.

FARMAKOLOJİ DERGİSİNDE YAYINLANDI

Prof. Dr. Salih Kuk, sadece hidroksikinolonu ilacının değil 3 ayrı ilacın vatandaşlar üzerinde denendiğini açıkladı. Kuk, “3 farklı ilaç için de insanlarımızı kobay olarak kullandı. Kanıtı aşağıda” diyerek Nüfus Terapötikleri ve Klinik Farmakoloji Dergisi’nde yayımlanan İngilizce makaleyi paylaştı.

24 HASTADA KULLANILDI

Oğuz Güven, Hüseyin Keskin, Burak Ay, Suayip Birinci, Muhammed Furkan Kanca isimli doktorlar deneyleri yaptı. Çalışmaya Şubat-Mart 2020 tarihleri ​​arasında Tarsus Medical Park Hastanesi’ne başvuran 30-80 yaşları arasında hastanede yatan toplam 24 hasta dahil edildi. Bu kişilere 3 farklı ilaç içirildi.

 

 

Türkiye’de hastalar 3 ilaçta kobay oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder