11 Mayıs 2021 Salı

Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer’e ödül konuldu

Arnavutluk Emniyeti, Thodex soruşturması kapsamında aranan şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in yakalanması için önemli bilgi verene 50 bin euro ödül vereceğini duyurdu. Bu arada Özer’i kaçış sürecinde Arnavutluk’ta otele yerleştiren kişi yakalandı.

BOLD – Kripto para vurgunu soruşturması kapsamında aranan ve en son Arnavutluk’ta görüntülenen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yakalanması için sivil destek sağlamak adına önemli bilgi paylaşanlara para ödülü verileceği belirtildi.

Arnavutluk Emniyeti’nin bütün ihbarları değerlendirdiği, Özer’in yakalanması yönünde önemli bir bilgi verene 50 bin Euro para ödülü vereceği söylendi.

OTELE YERLEŞTİREN KİŞİ YAKALANDI

Bu arada Faruk Fatih Özer’i kaçış sürecinde Arnavutluk’ta otele yerleştiren kırmızı giyimli kişi yakalandı. Özer’i otele yerleştiren kişinin Altjan Canaj adında bir Arnavutluk vatandaşı olduğu öğrenildi.

Faruk Özer’in mafya bağlantısına ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Özer’i ülkenin iş dünyasında önde gelen nüfuzlu bir ailenin himayesinde korunduğu iddia edildi.

THODEX VURGUNU

21 Nisan’da internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex’te yatırımcıların hesaplarına erişim kesilmişti.

Kurucusu Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarla İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığı iddia edilmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatmıştı.

Adalet Bakanlığı Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattığını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra yaptığı açıklamada Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yaptığı vurgunun 2 milyar dolar olmadığını, dolandırıcılığın 108 milyon dolar olduğunu açıklamıştı. Soylu, Özer’in bankalardaki 31 milyon lirasına da el konulduğunu açıklamıştı.

Fatih Özer’in İçişleri Bakanı Soylu ve Soylu’nun yeğeni ile fotoğrafı çıkması tartışma yaratmıştı.

Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff gazeteci Mehmet Baransu’yu çizdi

Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer’e ödül konuldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder