15 Mayıs 2021 Cumartesi

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş

Süper Lig şampiyonu ligin son haftası olan 41. haftada beli oldu. Deplasmanda Göztepe’yi 2-1’le geçen Beşiktaş şampiyonluğunu ilan ederken, geçen hafta sürpriz bir şekilde şampiyonluk potasına giren Galatasaray ise evinde fırsat tepti.

BOLD – Süper Lig’de liderliği uzun süre elinde tutan Beşiktaş, rakibi Göztepe’yi 2-1 yenerek ligi birinci sırada bitirdi. Son iki hafta rakiplerinin puan kaybetmesiyle şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olan Galatasaray bu akşam oynadığı Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etmesine rağmen averaj farkıyla ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe ise deplasmanda Kayserispor’u 2-1 yenerek ligi üçüncü sırada tamamladı.

ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şampiyonluğun ardından, “Spor Toto Süper Lig 2020-2021 sezonu şampiyonu olan Beşiktaş’ı ve tüm Beşiktaş taraftarını canı gönülden tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.

MAÇ SONU İZMİR’DE NELER YAŞANDI

Beşiktaşlı oyuncular ve teknik ekip maçın son düdüğünden sonra büyük bir mutluluk yaşadı. Sergen Yalçın, maçın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK

Salgın yüzünden tribün kısıtlaması uygulanırken Beşiktaş cephesi Gürsel Aksel Stadı’nda 91 kişilik kontenjan talep etmiş, Göztepe konuk yönetime 20 kişilik yer ayırabileceğini belirtmişti.

Maç öncesi tribünde kontenjan krizi yaşandı. Göztepe yönetimi, Gürsel Aksel Stadı’ndaki maçı tribünden takip etmeme kararı aldı. İzmir ekibi protokol tribününün akreditasyon listesini iptal etti. Göztepe yönetiminden yapılan açıklamada, “Kendi evinde misafir konumuna düşmek istemeyen Göztepe yönetimi maça girmiyor” denildi.

İSTANBUL’DA HÜZÜN

Ligin 40. haftası rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kendi evinde sürpriz bir şekilde mağlup olmasıyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Galatasaray ise evinde fırsat tepti. Yeni Malatyaspor’u ağırlayan Galatasaray ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarıda 3 gol bulan Sarı kırmızılılar Göztepe’nin Beşiktaş karşısında beraberliği bulmasıyla umutlandı. Mutlu son için 2 gole daha ihtiyacı olan Galatasaray bir çok net pozisyonda kaleci Sertaç’ı geçemedi.

Cimbomun şampiyonluk hayali, Beşiktaş’ın ikinci yarıda kazandığı ve gole çevirdiği penaltı sonrası suya düştü. Maç sonunda Türk Telekom Arena’da hüzün vardı.

Kaymakama külliye

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder