14 Mayıs 2021 Cuma

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

Erdoğan’ın pandemide yalnız bıraktığı esnaftan helallik istemesine, başta muhalefet liderleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepki yağdı. Sosyal medyada da vatandaşlar sandıkta helalleşelim çağrısı yaptı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatı ile video konferans üzerinden bayramlaştı. 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanma sürecinin ardından kontrollü normalleşmeye geçileceğini söyleyen Erdoğan, “Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” dedi.

HÜKUMET SÜRECİ YÖNETEMEDİ

Türkiye, artan koronavirüs vakaları yüzünden Nisan ayı sonundan bu yana tam kapanma yaşıyor. Nisan ayındaki son Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan’ın satır başlıklarında, esnafa destek yer almamıştı. Desteksiz kapanma kararına esnafın ve muhalefetin tepkisi sert oldu. Muhalefet yaşanan intiharları hükumetin pandemi sürecini doğru yürütememesine bağladı.

Erdoğan’ın bugünkü konuşmasında helallik istemesine, başta siyasi parti liderleri olmak üzere toplumun hemen her kesiminden olumsuz yanıt geldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘helallik istiyorum’ sözlerinin ardından erken seçim çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı erken seçim çağrısı şöyle: “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen!”

İNCE’DEN ‘HARAM OLSUN’ ÇIKIŞI

İktidarın ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyerek helallik ister noktaya geldiğini söyleyen Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce: “Devlet hem vergi hem helallik istemez!Çaresizlikten intihar eden insanların, namusuyla batan esnafın ahı var üzerinizde! Haram olsun!” ifadelerini kullandı.

GİDECEĞİNİ ANLADI

Halkın kötü yönetime hesap soracağını belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da :”Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız. Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz. Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek” dedi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Erdoğan’ın ‘helallik istiyorum’ sözlerinin ardından sosyal medyada ‘Helal Etmiyorum’ etiketine paylaşım yağdı. Açıklamadan saatler sonra etikete yapılan paylaşım sayısı 120 bine ulaştı. Kılıçdaroğlu’nun destek verdiği ‘Hemen Seçim’ etiketine yapılan paylaşımlar da kısa sürede 30 bini buldu.

Pandemi desteği vermedi helallik istedi

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder