6 Mart 2020 Cuma

2 hamile kadın 3 gündür gözaltında

Hamile kadınlar gözaltına alınmaya devam ediyor. İki aylık hamile Sümeyye Çınar Manisa’da, üç aylık hamile Sümeyra Yılmaz ise İzmir’de 3 gündür gözaltında tutuluyor.

BOLD – Geçtiğimiz günlerde Manisa ve İzmir’de yapılan Cemaat operasyonlarında 74 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında iki hamile kadın olduğu ortaya çıktı. İki aylık hamile Sümeyye Çınar iki gündür Manisa Emniyet Müdürlüğünde, üç aylık hamile Sümeyra Yılmaz’ın ise İzmir’de olduğu öğrenildi.

Sümeyra Yılmaz’ın gözaltında olduğunu bugün HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından duyurdu. “Her gün, her gün mü böyle acımasızca böyle çocuklu, hamile kadınlara zulmedilir” diyen Gergerlioğlu, “3 aylık hamile Sümeyra Yılmaz İzmir’de gözaltında. Eşi Ali Osman Yılmaz ise tutuklandı. 2 yaşındaki Meryem bir anda annesiz ve babasız kaldı.” ifadelerini kullandı.

2 aylık hamile Sümeyye Çınar (30) ve eşi İlker Çınar Manisa’da gözaltına alındı. İkisi de işletme mezunu olan Çınar çifti hala Manisa Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor. Daha önce düşük yapan Sümeyye Çınar’ın 4 yaşında Sümeyra adlı bir kızı bulunuyor.

Sümeyye Çınar’ın 4 yaşında Sümeyra adında bir kızı daha var.

11 AYLIK BEBEKLİ ANNE DE GÖZALTINDA

Öte yandan yine İzmir’de 11 aylık bebeği olan bir annenin daha gözaltında olduğu ve bebeğin, süt için her gün annesinin yanına götürülüp getirildiği öğrenildi.

5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu’na göre hamile kadınlar gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Hüküm kesinleşmiş olsa bile cezalarının doğumdan itibaren 6 ay ertelenmesi gerekiyor.

3 yıldır tutuklu olan İsmet Torun’a kanser teşhisi konuldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder