3 Mart 2020 Salı

Borcu yoktur bildirimi sınırı 5 bin liraya çıkartıldı

Kamu ödemelerinde ‘borcu yoktur’ belgesinin aranması için gerekli tutar 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltildi. İlgili karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

BOLD – Resmi idarelerin yapacağı bazı ödemelerde, hak sahibinin ilgili kanunlar kapsamında borcunun olmadığına dair bildirim istenmesine ilişkin sınır 2 binden 5 bin liraya çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının, ‘Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No:1’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi.

AMME ALACAĞI ÖDEMESİ KAPSAMINDA YER ALIYOR

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve tahsilat genel tebliğinin ‘amme alacağı ödenmeden yapılmayacak işlemler ve yapanların sorumlulukları’ başlıklı maddesinde yapılan değişikliğe göre, kamu idarelerinden hak sahiplerine yapılacak 5 bin lira ve üzeri ödemelerde ‘amme alacağı ödenmeden’ işlem yapılmayacak.

MADEN VE PLASTİK ÜRÜNLERİNDE DE ORAN ARTIRILDI

Öte yandan, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile de külçe metal teslimlerinde, bakır ve alaşımlarından, çinko ve alaşımlarından, alüminyum ve alaşımlarından, kurşun ve alaşımlarından mamul ürünlerin teslimlerinde ve metal, plastik, lastik, kauçuk, kağıt, cam hurda ve atıklarının teslimlerinde alıcı KDV mükelleflerince uygulanacak tevkifat oranı 5/10’dan 7/10’a çıkarıldı.

Enflasyonda artış sürüyor: Listenin başında kabak var!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder