3 Mart 2020 Salı

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi vatandaşa işkence oldu

Koronavirüs salgının bulunduğu ülkelerden yurda dönen vatandaşlar, Türkiye’de karantinaya alındıkları yerlerden paylaştıkları ilginç görüntülerle yetkililerin salgınla mücadeledeki ciddiyetsizliğinden şikayet etti.

BOLD – Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan ölümcül koronavirüs salgını ülkeleri sıra dışı tedbirler almaya zorluyor. Çoğu Çin’de şuana kadar 3 binden fazla cana mal olan salgın konusunda Dünya Sağlık Örgütü de ‘Dünya bugüne kadar hiç karşılaşmadığı bir durumla karşı karşıya’ açıklaması yaptı. Ülkeler hastalık belirtisi taşıyan vatandaşlarını karantinaya alıyor. Hastalığın yayılmasının kontrol altına alınamadığı bölgeler de karantina bölgesi ilan ediliyor. Bu kapsamda hastalığın Avrupa’da en yaygın olduğu İtalya’da çeşitli organizasyonlar iptal edilirken, Suudi Arabistan’da da Umre ziyaretleri askıya alındı. Çin’de ise hayat aylardır adeta durdu.

TÜRKİYE’DEN ÖNLEMLER

Hastalığın henüz tespit edilmediği Türkiye’de de bir dizi önlemler alındı. Sınır komşusu İran ve Avrupa’da yayınlan salgının, seyahat eden vatandaşlar tarafından Türkiye’ye girmesinden endişe eden yetkililer biz dizi önlemler aldı. Buna göre, İran’dan kara yoluyla gelen Türk vatandaşları için sınıra sahra çadırları kuruldu. Havayoluyla hastalığın bulunduğu ülkelerden dönenler için ise havalimanlarında karantina odaları oluşturuldu. Hastalık taşıdığından şüphelenilen bazı yolcular bu karantina bölgelerine alındı.

HAVAALANI KARANTİNA ALANI ÇÖP İÇİNDE

Karantinaya alınan yolcuların sosyal medyada paylaştıkları görüntülerde ise, vatandaşlar yetkililerin ciddiyetsizliğinden şikayetçi. Görüntülerde havalimanındaki karantina bölgesi çöplük gibi. Yolcular 24 saatten fazla bir süre ayakta bekletilmekten şikayet ediyor.

ÇADIR HASTANELER YIKILDI VATANDAŞLAR SOĞUKTA DIŞARIDA KALDI

Van’da kurulan sahra çadırları ise kendiliğinden yıkılıyor. Kış ortası karlı hava dışarıda kaldığını söyleyen bir vatandaş uygulama yüzünden hasta olacağını söylüyor. Gürbulak sınır kapısında ise, sahra hastanelerinde tutulan vatandaşlar yemeklerini dışarıda yiyor. Aynı sınır kapısında ise 40’a yakın Türk vatandaşının ülkeye alınmadan bekletildiği görüntülerde var. İşte vatandaşlara işkenceye dönüşen Türkiye’den koronavirüsle mücadele manzaraları;

Kandil’e keşif ve gözetleme harekatı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder