6 Mart 2020 Cuma

9 yeni film vizyonda

Bu hafta Türkiye’deki sinemalarda 9 yeni film seyirciyle buluşuyor.

BOLD– Tribeca ve Altın Koza festivallerinden ödülle dönen Nuh Tepesi ve Fransız Yeni Dalgası’nın sevilen ismi Jean Seberg biyografisi Seberg haftanın dikkat çeken yapımları. İşte 06 Mart günü Türkiye’de gösterime giren filmler…

NUH TEPESİ

Cenk Ertürk imzalı Nuh Tepesi, babasının ölmeden önceki son dileği olan köydeki “Nuh Ağacı”nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in, ağacın kadim zamanlardan kalma olduğuna inanan köylülerle olan hikâyesine odaklanıyor. Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir başrollerde…

SEBERG

Jean Seberg rolünde Kristin Stewart

Seberg, Jean-Luc Godard imzalı À bout de souffle’deki rolüyle şöhrete kavuşan, 60’ların sonunda insan hakları hareketi ve Black Panther oluşumuna verdiği destekten ötürü FBI’ın dikkatini çeken Jean Seberg’ün hayatının bu trajik kısmını konu ediniyor.

HAYAL ADASI

Hayal Adası’nda lüks, tropik tatil köyünün esrarengiz ev sahibi Mr. Roarke, şanslı misafilerinin gizli hayallerini gerçekleştirmektedir. Ancak, hayaller kabusa dönüştüğünde misafirler adanın gizemini çözerek hayatlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kalırlar. 1970’li yılların TV dizisinden uyarlanan filmde Michael Pena, Maggie Q. ve Lucy Hale başrolde.

MENDİLİM KEKİK KOKUYOR

Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun imzalı Mendilim Kekik Kokuyor, aynı kıza aşık olan amca çocukları Hasan ile Yusuf’un birlikte Çanakkale savaşına gitmeleri ve burada Anzaklara esir düşmeleriyle gelişen bir hikayeyi anlatıyor. Wilma Ellles, Tarık Bayrak, Devrim Göztepe, Mehmet Çevik başrollerde.

YOKUŞ AŞAĞI

Ailecek Avusturya Alplerinde çıktıkları kayak tatilinde büyük bir çığ tehlikesi atlattıktan sonra Billie ve Pete, hayatlarını ve birbirlerine karşı olan hislerini gözden geçirmek zorunda kalır. Böylece hayatları bambaşka bir kargaşaya doğru yol alır. Ruben Östlund’un Force Majeure filminin yeniden çevrimi olan Downhill’de Julia Louis-Dreyfus, Will Ferrell, Miranda Otto başrollerde.

SABİT KANCA SON SORU

İsmail Baki Tuncer’in hayat verdiği karakteri odağına alan üçüncü film Sabit Kanca: Son Soru, oldukça başarılı olduğu yarışma hayatını geride bırakan Sabit Kanca’nın, bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Zeki’nin iyileşebilmesi için soruların karşısına son kez çıkmasını konu ediniyor.

ZENGO

Şahan Gökbakar’ın yönettiği Zengo, kendi imzasının olduğu tasarımlarıyla ünlü bir modacı olmanın hayallerini kuran Zerrin’in, bu yolda en büyük rakibi olarak gördüğü mahalleden Menkıbe ile olan rekabetini anlatıyor.

TAMİRCİKLER ROBOTÇUKLARA KARŞI

Gitttikçe daha fazla izlenen Rus çizgi filmlerinden birinden uyarlanan film, Fixies vs. Crabots, ​Profesör Eugenius ile dostları Tamircikler’in, bir başka mucit olan Erika ve onun oluşturduğu Robotçuklar’a karşı mücadelesini konu ediniyor.

EL DECCUR

Bir grup arkeoloji öğrencisi, öğretmenleriyle birlikte kazı için daha önceden belirlenmiş olan bölgeye giderler. Başlarda herkes iyimser ve mutludur. Ekipten bir öğrencinin kazı sırasında tılsımlı objeyi bulmasıyla işler değişir. Gecenin çökmesiyle beraber yedi kişilik grup Deccur ile yüzleşmek zorunda kalırlar. Onlar için artık tek kurtuluş sabah olmasıdır.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder