7 Mart 2020 Cumartesi

İncelenmesi için verdiği bal sahte çıkan milletvekili Mecliste isyan etti

CHP’li Dr. Fikret Şahin’in incelenmesi için verdiği bal sahte çıktı. Sahte pekmez ve peynirin yasaklanmasına karşın sahte balların yıl sonuna kadar tüketilmesinin önünü açan düzenlemeye tepki gösteren CHP’li vekil, “Bu şirketleri kimlerin koruduğunu merak ediyoruz” dedi.

BOLD – Tarım ve Orman Bakanlığının piyasadaki sahte balların bu yıl sonuna kadar tüketilmesinin önünü açan düzenlemesi tartışılırken, Mecliste adeta sahte bal isyanı yaşandı. İncelenmesi verdiği bal sahte çıkan CHP’li vekil, bu düzenleme ile kimlerin korunduğunu merak ettiğini söyledi.

VEKİLİN VERDİĞİ BAL 2.5 AYDA İNCELENMEDİ

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre TBMM Genel Kurulunda ürün güvenliğiyle ilgili yasa teklifinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, sahte olduğundan şüphelenerek memleketinden getirdiği balı 2.5 ay önce incelenmesi için Gıda ve Kontrol Genel Müdürü’ne teslim ettiğini ancak bugüne kadar kendisine sonucun bildirilmemesine anlam veremediğini söyledi.

İNCELETTİĞİ BAL SAHTE ÇIKTI

Israrla sürdürdüğü bilgi talebine sonunda geçen hafta telefonda, “Getirdiğiniz bal sahte” yanıtının verildiğini ancak yine de yazılı metin sunulmadığını belirten Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığının sahte pekmez, peynir ve bal için üretim yasağı getirmesine rağmen sahte balın tüketimine yıl sonuna kadar izin verilmesini eleştirdi.

SAHTE BAL SATANLARI KİMLER KORUYOR?

Pekmezin ve peynirin sahte olması nedeniyle yasaklandığını ancak sahte balın tüketimine 10 ay boyunca izin verildiğini ifade eden Şahin; “Bu sahte bal üreticilerinin özelliği nedir, neden bir yıl daha vatandaşı zehirlemeye devam edecekler, buna neden müsaade ediliyor? Sahte balları kimler üretiyor, kimlere halkın sağlığı üzerinden kazanç imkanı sunuluyor, bu şirketleri kimler koruyor merak ediyoruz” dedi.

8 Mart öncesi acı tablo: Her 15 saatte bir kadın öldürüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder